Skocz do zawartości

kabel spiralny do sluchawek

Romo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,niech ktoś podpowie proszę, jakiej dlugosci jest spiralny kabel np. od sluchawek Garrett? Chodzi mi o długość złożonego kabla. Dzięki.
Napisano
Jak już ktoś Ci poda długość to zrób sobie 25cm dłuższy, będzie większa wygoda przy kopaniu bez sciągania słuchawek.
Swoją drogą jak jest ciepło to uszy można sobie w nich zagotować i nie słychać jak skrada się z tyłu leśniczy.
Obecnie kupiłem redukcję i używam słuchawek dousznych od Nokii, lub od XP Deusa, też dousznych.
Napisano
Fakt jak jest ciepło to słuchawki są uciążliwe no i masz rację nie słychać leśniczego ha ha ;-) słuchawki których używam są fajne tylko denerwuje mnie ten zwykły kabel który non stop się plącze i skręca. Co do słuchawek dousznych to mi nie pasują bo non stop wypadają zwłaszcza jak chodzę gdzieś po krzakach.
Napisano
Ja do takich tanich chyba Esperanza( nie cisną w uszy, dobrze oddają dźwięki i słychać nieźle co się w okolicy dzieje) zamontowałem kabel od słuchawki od telefonu stacjonarnego. Jest w sam raz, bardziej sprężysty niż np. u słuchawek Garretta od EuroAce, który po pewnym czasie traci sprężystość, no i Garrettowe mocno tłumią dźwięki z zewnątrz i cisną, że po dłuższym czasie uszy bolą. Nie wspominając o tym co się dzieje jak jest ciepło.
Napisano

Też miałem ciągle kłopot z plączącym się kablem od słuchawek dopóki nie zmajstrowałem takiego oto przewodziku,można do tego podłączyć każde słuchawki wedle uznania,przewód chowasz pod kurtkę,bluzę czy co tam masz akurat na grzbiecie nic się nie plącze a i patyka na pewno nie zgubisz.

Napisano
Rider, wzorowy pomysł. Gdzie ten przedłużacz kupiłeś? i do czego jest ta kostka? Nie wystarczy zwykły przedłużacz z klipsem?
Napisano
RIDER - Genialny pomysł !!!!!! no normalnie rewelka, na krzaki to rewolucyjne rozwiązanie - gratuluję super pomysłu :-)
Napisano
W kostce są dwa gniazda duże i małe(nie wiem po co)i przymocowany jest też do niej klips od zwijanej metrówki żeby zaczepić za pasek,kabel od starego telefonu,najdroższy był wtyk kątowy całe 13 zeta.
Napisano
Rider, a tą kostkę z uchwytem do paska gdzie kupiłeś?
Na Allegro jest coś takiego? Pod jaką nazwą?
Napisano
Przewód jest wykonany własnoręcznie z tego co akurat miałem pod ręką,kostka to jak dobrze pamiętam była częścią obudowy jakiegoś alarmu od auta także raczej jest nie do kupienia.Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby zrobić takie coś samemu,proste to jak budowa cepa.
Napisano
Honker, przerabialiśmy temat bezprzewodowych słuchawek na rożne sposoby, od technologii radiowej od TDK WR700 w cudownej technologii Kleer co niby nie miała dawać opóźnień, a w At Pro dawała i to spore jak dla mnie. TDK WR700 były chyba w Rumunii sprzedawane razem z Tesorakami jako słuchawki dedykowane, ale jednak dają one opóźnienia na sygnale (przy szukaniu monet ma to znaczenie, przy grubej militarce już nie). Powróciłem, i nie tylko ja, do klasycznego kabla i słuchawek otwartych lub dousznych. Może te bezprzewodowe połączenie w Deusie działa bez opóźnień, chociaż zdania sa różne, ale nam się nie sprawdziło. Patent kolegi z uchwytem do paska wydaje się opymalnym. W weckend działam - dziękuję za pomoc Rider.
Napisano
Ja też zastanawiałem się nad bezprzewodowymi, ale po usłyszeniu wielu opinii i wielkiej loteryjności (jedne działają inne gubią sygnały) zdecydowałem się na przewodowe z kablem spiralnym.
W grę wchodziło także zużycie prądu - nadajnik bezprzewodowych trochę pożera.
Napisano

Witam.Ja też coś dorzucę do tego worka.Taki kabelek kupiłem w chińskim sklepie,jako zapasowy.Poprzedni kupiłem 2 lata temu,sprawuje się wyśmienicie.Średnica około 3-4mm,długość około 1m,całkowita 5m.Co ciekawe kabel produkowany dla sieci tesco.Koszt 3,90zł.Gniazdo przekładam przez dziurkę na guzik w bluzie i zapinam,nie ma mowy o wyrwaniu.
Tutaj macie link do identycznego:
http://allegro.pl/przedluzacz-spiralny-duzy-jack-6-3-stereo-5m-2651-i5005428631.html

Napisano
Rider, a te słuchawki douszne to jaka to firma?
Patent skopiowany, w sobotę testy.
Widzę, że masz saperkę SunGarden, garba dostaniesz ;-) przy kopaniu.
Dobrą saperkę wykonasz z prostego hartowanego szpadla ścinając gumówką część metalową do wymiarów saperki (możesz pisakiem odrysować wymiar tej co masz z naddatkiem po 1cm) i skracając trzonek tak by całość miała ok 80cm długości wraz z częścią metalową. Idąc trzymana za koniec trzonka w wyciągniętej ręce powinna lekko ostrzem dotykać ziemii. Będzie wówczas wygodna do kopania (nie dostaniemy garba) i nie trzeba kopać na kolanach.
Napisano
Słuchawki to Panasonic,bo akurat tylko takie były do kupienia na już :) specjalnie chciałem z pałąkami za uszy bo zwykłe pchelki ciągle mi wypadają a dokanałowe nie nadają się na upalne dni i nie trace kontaktu z otoczeniem.A większy szpadelek też posiadam.
Napisano
Własnie, racja - maiłem na myśli douszne - dokanałowe tak jak piszesz - na upały nie nadają się i nie pozwalają na kontakt z otoczeniem.
Napisano
Własnie, racja - maiłem na myśli douszne - dokanałowe tak jak piszesz - na upały nie nadają się i nie pozwalają na kontakt z otoczeniem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie