Landszaft Napisano 2 Luty 2015 Autor Napisano 2 Luty 2015 Witam . oto co znalazł mój znajomy niedaleko byłych obozów pracy. co to jest ? nie jest odłamane. czy to marka narzędziowa ? czy jakiś numer obozowy , czy może jakowyś nieśmiertelnik ? , jeśli ktoś coś kojarzy proszę o informację.
Landszaft Napisano 3 Luty 2015 Autor Napisano 3 Luty 2015 to że to Dania to jest samo przez się wiadome wynikające z napisu, gdyby była to marka narzędziowa to powinien być jakiś numer ale napis PARK K2 nic mi nie mówi . Znalezione Szczecin ciut daleko od protektoratu. dziurki świadczą o zawieszce , może być to też plomba sznurkowa . niestety kicha w szukaniu na necie .
ylooC Napisano 3 Luty 2015 Napisano 3 Luty 2015 Chodziło mi o to że napis jest po duńsku a nie niemiecku.A to nie dla wszystkich jest jasne.
ylooC Napisano 2 Luty 2015 Napisano 2 Luty 2015 Może to nieistotne, ale Danmark", to po duńsku Dania"Część duńskich żydów była wysłana do obozu w Terezin (niem. Theresienstadt) zlokalizowanego na terenie Protektoratu Czech i Moraw.Może to kompletne pudło, ale sugerowałem się obozami i Danią.
Pytanie
Landszaft
Witam . oto co znalazł mój znajomy niedaleko byłych obozów pracy. co to jest ? nie jest odłamane. czy to marka narzędziowa ? czy jakiś numer obozowy , czy może jakowyś nieśmiertelnik ? , jeśli ktoś coś kojarzy proszę o informację.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.