kosm Posted February 1, 2015 Author Share Posted February 1, 2015 Witam .Jestem nową osobą na forum i mam pytanie do starych" poszukiwaczy .Jak wygląda zbita spłonka na łusce dużego kalibru? (70-100mmm)jeśli ktoś może proszę zamieścić foto. Przekopuję wyszukiwarkę ale nie mogę dokopać się do odpowiedniego zdjęcia .Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
woytas Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Było napewno bo też o to pytałem. Ale kupa lat do tyłu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOMILUD PL Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Masz po lewej ruskie mosiężne KW-4 do ammo 76,2-160mm i niemiecki stalowy elektryczny C/22 do kwk PzIII-PzVI.W mosiężnych cokolwiek widać, w stalowych złomkach nie rozróżnisz niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosm Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 Więc moja łuska jest legalna " :-) Więc kolejne pytanko , kaliber 80mm , prawdopodobnie produkcji niemieckiej ( foto dodam jak ją oczyszczę -Jakieś podpowiedzi jak najbezpieczniej ? ) na chwile obecna bicia nie czytelne ,mosiężna , w formie walca wysokość około 200mm. Czy może to być łuska z działa DAW 600 ? były inne działa o kalibrze 80 mm ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.