kamlot22 Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 Witam forumowiczów. Pan ze zdjęcia to mój krewny. Znalazłem to zdj. w książce z podpisem Powstaniec Wielkopolski a z tego co wiem to zginą w Iwś. Może ktoś z całą pewnością powiedzieć w jakim on jest mundurze. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Lisciow Niemcy nie skracali (skracali wz 98 osc), usuwali ino lisciow pile, ale tutaj tego sie nie zauwazy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimir Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Wszystko regulaminowo pruskie. Może uczestniczył w powstaniu ale zdjęcie jeszcze z czasu służby w armii pruskiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamlot22 Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 Witam forumowiczów. Pan ze zdjęcia to mój krewny. Znalazłem to zdj. w książce z podpisem Powstaniec Wielkopolski a z tego co wiem to zginą w Iwś. Może ktoś z całą pewnością powiedzieć w jakim on jest mundurze. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamlot22 Posted January 30, 2015 Author Share Posted January 30, 2015 Znam historię. Wiem kiedy wybuchło Powstanie.:) Chodzi o to że rodzina twierdzi że to była I wś. a w książce napisali ,, Powstaniec Wielkopolski,, i koniec Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimir Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 mundur pruski od 1907 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Do tego w 1916 zastapiono pikelhauby helmami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamlot22 Posted January 28, 2015 Author Share Posted January 28, 2015 obuwie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Teoretycznie, bo gdzieniegdzie piki noszono dalej i po 1916 r. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 W grob wiadomo gdzie jest?Mozna napisac do Niemiec (jesli zginal w czasie 1 wojny).Jesli w Wielkopolskim, to uderzyc do muzeum w Poznaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Tutaj jest jak mi sie udalo odnalezc grob pradziadka.http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=20902Masz tam nazwy organizacj w Niemczech i Austrii, maja strony www, to znajdziesz e-maile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kamlot22
Witam forumowiczów. Pan ze zdjęcia to mój krewny. Znalazłem to zdj. w książce z podpisem Powstaniec Wielkopolski a z tego co wiem to zginą w Iwś. Może ktoś z całą pewnością powiedzieć w jakim on jest mundurze. Dzięki
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.