Skocz do zawartości
  • 0

Odznaczenie Niemieckie

Jas_Fasola

Pytanie

Napisano

Witam, dorwałem coś ciekawego, ale w necie mało jest informacji, co to może być?z tyłu jest szpilka z gwintem na nakrętkę. sygnowane gesche sch.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Viator cyt.Oczywiście może ten krzyż to nie to, co piszą koledzy, ale ekstremalnie rzadki autentyk, który nie został jeszcze odkryty. Zatem warto szukać rzeczoznawcy, który to oceni"może biegać po rzeczoznawcach i wydawac kasę lub zdać się na opinie bardziej doświadczonych kolegów ale ty nie podważaj czyjejś wiedzy swoimi wypowiedziami bo gdyby był to jakiś nieznay mi lub któremuś z kolegów których niejednokrotnie się radzę unikat to napisałbym że możliwe że hybryda czy coś,ale jeżeli jestem na 100%pewny swojej wypowiedzi to poprostu piszę a jeżeli czegoś nie wiem to radzę sie na innym forum tak to działa a nie jest to opinia pojedyńczej osoby od tak sobie.Na poparcie moich słów i wiedzy mogę zrobić mały test jeżeli chcesz:-)skoro to taki ekstremalny nie odkryty jeszcze unikat to z fusów ci wywróżę że na odwrocie jest bity napis ges.gesch gdzieś na wysokości dolnego ramienia zwykle tam bili swoje punce koledzy z południa polski odznaka płaska"nie tłoczona i wykonana z miedzi w całości znaczek orzełek lutowany na cynę fasola daj fotke z tyłu to zobaczymy czy to unikat czy pomyłka moze będę przepraszał publicznie różnie bywa:-)
Napisano
HASAG => weź no i przeczytaj ze zrozumieniem :)

Napisałem, że nie można żądać dowodów, że coś nie istniało. można oczywiście wskazać, że gdzieś idzie produkcja czegoś, ale to dalej nie dowód, że to nie jest kopia czegoś, co mogło gdzieś wyjść - np. jako patriotyk przy jednostkowej produkcji.
Ostatnio pokazało się coś, na co wielu mówiło, że nie istniało, a desa sprzedaje jako autentyk - http://www.odkrywca.pl/wczesna-odznaka-lwp,739381.html#739381

Jak kolega nie wierzy w to, co napisał bjar, to niech sobie dalej szuka na innych forach lub u takich, którzy wystawiają certyfikaty i mają dowody. Tu chyba niewiele takich osób znajdzie i jeśli nie chce się liczyć z opinią doświadczonych kolegów, to niech zainwestuje - może się nauczy.
Jakoś mi się nie wydaje, żeby Twoi koledzy tak się zachowali na tym forum :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie