Skocz do zawartości
  • 0

Śruba

czeczot

Pytanie

Napisano

Podczas prac w terenie, trafiłem na taką właśnie śrubę. Posiada płaski łepek ze słabo widocznymi napisami SIM (u góry) i VERONA (u dołu). Niestety mogę załadować tylko jedno zdjęcie, więc wybrałem ujęcie boczne, częściowo ukazujące kształt i rozmiar.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Być może masz rację. Chciałbym się jednak upewnić, gdyż znalazłem ją blisko potwierdzonego niemieckiego stanowiska artyleryjskiego z II WŚ. Była oblepiona grubą warstwą gliny. W sieci żadnej informacji na temat tych symboli. Nie chcę wyrzucać na złom przed identyfikacją, bo być może znajdzie się ktoś, komu się ona przyda.
Napisano
Za duża jak na lemiesz od pługa po pierwsze. Śruby takie maja mocowanie przeciw obróceniu sie na kwadrat no i brak napisów, bo starłyby się od ziemi.
Napisano

Podczas prac w terenie, trafiłem na taką właśnie śrubę. Posiada płaski łepek ze słabo widocznymi napisami SIM (u góry) i VERONA (u dołu). Niestety mogę załadować tylko jedno zdjęcie, więc wybrałem ujęcie boczne, częściowo ukazujące kształt i rozmiar.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie