andrzej80 Napisano 5 Styczeń 2015 Share Napisano 5 Styczeń 2015 Koledzy, jaką wykrywkę wybrać dla syna (8 lat). Chodzi ze mną ale mu się nudzi, a jeśli złapie temat to chyba dobrze. Bo chyba o to chodzi żeby nasi potomkowie wiedzieli coś o historii. Posiadam ace 350 ,ale jemu jest za ciężki. Co myślicie o ace 150 lub eurotek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stan63 Napisano 6 Styczeń 2015 Share Napisano 6 Styczeń 2015 Polecam eurotek lekki i prosty w obsłudze.Podrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil99karpik Napisano 6 Styczeń 2015 Share Napisano 6 Styczeń 2015 Ace 150 albo nawet 250. Trochę pochodzi i się przyzwyczai. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomax Napisano 6 Styczeń 2015 Share Napisano 6 Styczeń 2015 Ace dla dziecka? Nieporozumienie z jego wyważeniem.Tekneticsy są lekkie i tu bym czegoś szukał - Alphę np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samulb Napisano 6 Styczeń 2015 Share Napisano 6 Styczeń 2015 Jak mu Ace 350 za ciężki to po co kupować 150 czy 250 i wagowo to samo.Najlepiej najtańsze Tesoro Compadre albo na lovecpokladu mają GM LP zero z małą cewką.Przynajmniej będziesz miał porównanie EuroAce do wykrywek o wyższej częstotliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej80 Napisano 6 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2015 Kolego ile za takie Tesoro Compadre? Widziałeś gdzieś używane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samulb Napisano 7 Styczeń 2015 Share Napisano 7 Styczeń 2015 Używane raczej trudno spotkać, ale nowe nie drogie u znanego sprzedawcy Tesoro w Polsce i na alle je wystawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej80 Napisano 7 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2015 Dzięki za rady,chyba wezmę tesoro,mało o nim wiem,ale zawsze można się czegoś nowego nauczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benekpe Napisano 7 Styczeń 2015 Share Napisano 7 Styczeń 2015 Albo Fisera F2 - też lekki, intuicyjny wręcz banalnie prosty.Dobra identyfikacja cyfrowa - gdzieś na plaży nakopie się monet, bo ten sprzecik nadaje się idealnie na plażę na współczesne monety.Ustawisz go na 5cio, 2wu i jednozłotówki (oczywiście mówię o dyskryminacji) i dzieciak będzie tylko monetki kopał, żadnuch kapsli i zrywek - nakopie tacie na piwo :-) albo na czteropaka :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej80 Napisano 7 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2015 Dzięki za pomysł z tą plażą, ale do morza 400 km. A u nas w ziemi jest tyle śmieci że wstyd mi za nas wszystkich. Ale Mały zawsze coś tam wykopie i jest frajda. Chyba o to chodzi ,o te chwile z dzieckiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gral Napisano 7 Styczeń 2015 Share Napisano 7 Styczeń 2015 Nie wiem jaki budżet przeznaczyleś na ten cel,ale według mnie najrozsondniejszym rozwiązaniem (cena,waga,prostota,stabilnoćś,niezawodność) będzie Eurotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej80 Napisano 7 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2015 Kolego Gral miałeś może euroteka, bo cena jest ok. a szukałem tesoro i nie ma ich za dużo. Eurotek jest chyba nowszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benekpe Napisano 7 Styczeń 2015 Share Napisano 7 Styczeń 2015 Myślę, że wykrywka z identyfikacją cyfrową będzie lepsza dla dziecka. Szybciej załapie o co chodzi. Cyferki dają lepsze zobrazowanie niż przeskakujące prostokąciki.Eurotek to tak naprawdę następca F2 - tak samo prosty i intuicujny, przy tym lekki.Myślę, że warto rozważyć zakup Euroteka. Sam mam i używam wersji pro z cewką 11DD - zachowałem go dla mojego syna, który przerósł mnie już o głowę, ale przyznaję się, że chwile spędzone z dzieckiem, czy to małym czy dużym są bezcenne :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gral Napisano 7 Styczeń 2015 Share Napisano 7 Styczeń 2015 Mam Euroteka pro i euroteka dla corki,dlatego polecam.Tesoro rownież bardzo dobry,ale droższy.Wczoraj był na al... Silwer bodajże za 560zł,ale poszedł.Eurotek w stosunku do Euroteka pro ma trochę gorszą dyskryminację,a zasięg taki sam a może lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej80 Napisano 7 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2015 Koledzy dzięki za opinie , coś wybiorę. Jak na razie to pada śnieg, ale za parę dni ... Pozdrowienia i płytkich dołków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodkasz Napisano 11 Styczeń 2015 Share Napisano 11 Styczeń 2015 Andrzej80 swego czasu też miałem taki dylemat. Wybierając wykrywacz dla dziecka musisz się liczyć z faktem że się hobby nie spodoba. Jeżeli masz sporo pieniędzy możesz wybierać w sporej ilości lekkich wykrywaczy. Zawsze jest szansa że gdy synowi się nie spodoba będzie chodzić żona :) Ja osobiście kupiłem swego czasu Bounty Hunter Junior. Może nie jest to jakieś super urządzenie ale dla 8 latka wystarczy a jak się nie spodoba mała strata. Mojemu synowi się nie spodobało sprzedałem za 100 zł. i dużo nie straciłem :)Pozdrawiam Brodkasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej80 Napisano 11 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2015 Kolego brodkasz, ten juniorek miał jakieś osiągi? Czy da się coś tym znależć? A, szkoda że syn nie chodzi,bo frajda chodzić ze swoim Sercem. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodkasz Napisano 12 Styczeń 2015 Share Napisano 12 Styczeń 2015 Na 20 cm w ziemi coś widział :) dyskryminację też miał. Tak jak pisałem nie jest to demon zasięgów ale za to cena jest atrakcyjna. Co do tego że fajnie chodzić z własną pociechą to Masz rację fajna sprawa. Ale na siłę nic nie wyjdzie :) jak się nie spodoba to klamka zapadła :( Jeszcze jak chcesz to sprawdź C.SCOPE CS770XD kolega to kiedyś miał. Jest to wykrywacz bardzo lekki ma naprawdę dobrą dyskryminację i cena koło 600 zł. nowy. Dla młodego wyśmienity.Mam nadzieję że Ci za bardzo w głowie nie zamieszałem i tak wybierzesz co uznasz za stosowne :) Pozdrawiam Brodkasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebson Napisano 12 Styczeń 2015 Share Napisano 12 Styczeń 2015 Witam moj syn zaczynal w wieku 11 lat z ace250 i problemem nie byla waga czy złe wyważenie wykrywacza jak co niektórzy koledzy pisza a łopatka i samo kopanie sprawiało najwiecej trudnosci.Wiec rada moja jest tak zanim wydasz kase na wykrywacz zobacz jak junior radzi sobie z kopaniem i czy jest juz gotowy do przygody z wykrywaczem,no chyba ze bedziesz kopal za niego a to troszke uciązliwe gdy kopie jeden na dwa wykrywacze.Pozdrawiam Sebson. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej80 Napisano 12 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2015 Kolego sebson, syn więcej wykopał niż stary, łopatę ma w jednym palcu. Tylko łopata to już za mało, on chce sam kopać i szukać. A wydawać około 800 zł. to dla mnie za dużo,więc szukam coś tańszego. Nie ja mam chyba tylko taki problem, bo poza hobby jest jeszcze życie. A ten Bounty Hunter Junior jest do przemyślenia i to że jest lekki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyzor76 Napisano 14 Styczeń 2015 Share Napisano 14 Styczeń 2015 z tego co napisałeś, syn ma 8 lat, więc najważniejsze kryterium przy wyborze wykrywacza dla niego będzie waga. Jeśli ktoś nie umie zmieniac ręki podczas chodzenia z wykrywką może liczyc się z poważnymi konsekwencjami zdrowotnymi (używając ciężkiego sprzętu), tym bardziej w tak młodym wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gral Napisano 14 Styczeń 2015 Share Napisano 14 Styczeń 2015 Nie no dajcie spokój,przecież o coś" nie ma podłokietnika.Nadaje się co najwyżej do szukania w piaskownicy.Jeżeli nie wierzycie to odkręćcie podłokietnik i machnijcie kilka razy ręką.Odradzam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 3 Październik 2015 Share Napisano 3 Październik 2015 Jakies kolejne podpowiedzi w temacie? Tak by byla:- dyskryminacja- podlokietnik- lekka waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Październik 2015 Share Napisano 3 Październik 2015 White's CoinmasterProsty jak budowa cepa,raz ustawiasz,włączasz i jedziesz.Lekki,bardzo przyjemny.Na pierwszą wykrywkę idealny czy dla dziecka czy baby:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 3 Październik 2015 Share Napisano 3 Październik 2015 Dla ośmiolatka? Chyba lepiej trochę poczekać, albo kupić mu do zabawy chińczyka za 50-100zł i niech pobawi się w piaskownicy czy na plaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.