penumbra Napisano 4 Styczeń 2015 Autor Napisano 4 Styczeń 2015 Witam, znalazłem nieśmiertelnik, czy da rade zidentyfikować znalezisko?275.ung.Kp/Lds.SchtzBatl.647
viator01 Napisano 4 Styczeń 2015 Napisano 4 Styczeń 2015 To wielka musiała być bieda. Jeszcze nie miałem w ręku ormalnego" nieśmiertelnika na jenieckiej blaszce
penumbra Napisano 4 Styczeń 2015 Autor Napisano 4 Styczeń 2015 zapisany jest tylko z jednej strony, z drugiej jest tylko pusta linia do wypełnienia.ta kompania broniła dostępu do Poznania od Południa,czekali na czerwonych" na przygotowanych stanowiskach ,mnie zastanawia fakt ,że nie został przełamany,a co oznacza 27?
penumbra Napisano 4 Styczeń 2015 Autor Napisano 4 Styczeń 2015 Witam, znalazłem nieśmiertelnik, czy da rade zidentyfikować znalezisko?275.ung.Kp/Lds.SchtzBatl.647
viator01 Napisano 4 Styczeń 2015 Napisano 4 Styczeń 2015 Ciekawa sprawa. Skrót oznacza być może 5. ungarische kompanie, Landesschützen-Bataillon 647 (http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/LandschtzBat/LandschtzBat647-R.htm).Blacha jest natomiast typowa dla nieśmiertelników jenieckich. Gdzie znaleziony?
Pytanie
penumbra
Witam, znalazłem nieśmiertelnik, czy da rade zidentyfikować znalezisko?
27
5.ung.Kp/Lds.Schtz
Batl.647
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.