Senemedar Napisano 23 Grudzień 2014 Autor Napisano 23 Grudzień 2014 Co to jest? Wydaje mi się że jest to mosiężny element jakiejś taśmy amunicyjnej. Przedmiot ten staram się (i nie tylko Ja) zidentyfikować jednak bez skutecznie już od dłuższego czasu.Długość 9,4 cm, szerokość 15mm. średnica oczka 6mm.
Senemedar Napisano 23 Grudzień 2014 Autor Napisano 23 Grudzień 2014 Co to jest? Wydaje mi się że jest to mosiężny element jakiejś taśmy amunicyjnej. Przedmiot ten staram się (i nie tylko Ja) zidentyfikować jednak bez skutecznie już od dłuższego czasu.Długość 9,4 cm, szerokość 15mm. średnica oczka 6mm.
Senemedar Napisano 23 Grudzień 2014 Autor Napisano 23 Grudzień 2014 Patrząc z tej strony, wszystkie rozszerzają się jedną stronę, przestrzeń wewnątrz odpowiednio 2 i 4 mm a grubość ścianek 1mm
Senemedar Napisano 23 Grudzień 2014 Autor Napisano 23 Grudzień 2014 Elementy te wychodziły wraz z częściami taśm maxim ale nie od radzieckiego maxima, amunicją-łuskami 2 cm FlaK, MG 151. Waga jednego elementu ok. 25g.
bsam20 Napisano 25 Grudzień 2014 Napisano 25 Grudzień 2014 Dotykałem tego Maxima. Tak mi się przynajmniej kojarzy po tle, że to ten. Robi duże wrażenie na żywo. Royal Armories Museum w Leeds.
vis1939 Napisano 24 Grudzień 2014 Napisano 24 Grudzień 2014 Pasowało by do parcianej taśmy od 37mm armaty automatycznej Maxima.
Senemedar Napisano 24 Grudzień 2014 Autor Napisano 24 Grudzień 2014 Piękne dzięki vis1939, po przeszło 1,5 roku wiadomo co to dokładnie jest i w sumie chyba nie byle co.. Resztki tej parcianki są jeszcze w niektórych ogniwach. W porównaniu z 37mm Hotkiss ogniwa wyglądały zupełnie inaczej, ale kaliber zgadza się. Ciekawe czy używali tego cudeńka jeszcze w 45 do obrony p.lotniczej
Pytanie
Senemedar
Co to jest? Wydaje mi się że jest to mosiężny element jakiejś taśmy amunicyjnej. Przedmiot ten staram się (i nie tylko Ja) zidentyfikować jednak bez skutecznie już od dłuższego czasu.
Długość 9,4 cm, szerokość 15mm. średnica oczka 6mm.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.