Skocz do zawartości
  • 0

zasobnik na łuski flak 20mm

HASAG40

Pytanie

Napisano

witam dzisiaj taki zasobnik wyskoczył pierwszy raz spotykam się z takim nosidłaem na 100szt pocisków flak20mm.Całość w piaskowej farbie moje pytanie czy to miało zwyczajne zastosowanie czy to jakaś specjalna wersja mocowana gdzieś do pojazdu typu sdkfz z działkiem flak 20mm?zdziwiła mnie ta kasta ponieważ w sieci nie mogę takiej odszukac a na dziesiątkach stanowisk plot nigdy podobnej nie widziałem także z góry dzięki za wszelkie info.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam dzisiaj taki zasobnik wyskoczył pierwszy raz spotykam się z takim nosidłaem na 100szt pocisków flak20mm.Całość w piaskowej farbie moje pytanie czy to miało zwyczajne zastosowanie czy to jakaś specjalna wersja mocowana gdzieś do pojazdu typu sdkfz z działkiem flak 20mm?zdziwiła mnie ta kasta ponieważ w sieci nie mogę takiej odszukac a na dziesiątkach stanowisk plot nigdy podobnej nie widziałem także z góry dzięki za wszelkie info.

Napisano
Link raz jeszcze:

http://www.flak2cm.com/start.php?main_cat=18&sub_cat=117&visitor_level=1&user_id=0&user_name=&session_id=735d156ffc45d037e92159ba7e05081d&access=view&exp_sub_cat=117

i pierwszy z góry Steel container"
Napisano
dzieki wielkie specjalnie żeby przenieść 100szt ammo takie kasty wymyslać:-)widać że łuseczki odzyskiwano ponieważ kilka zostało w środku pewnie wyjmowało się ten zasobnik z kasty z 100szt całych i wkładało się inny z pustymi łuskami który wracał z powrotem taki recykling:-)
Napisano
Tak sobie teraz popatrzyłem na tą kastę z twojego linku i jak sie uważnie przyjżeć to tam jest to nosidło raczej w całości połączone a nie wyjmowane?moja wersja jest chyba inna?z tego co wyskauje mi w necie to że wyposażone w takie cudaki były także modele sdkfz bodajże 251? z działkiem 20mm?
Napisano
specjalnie żeby przenieść 100szt ammo takie kasty wymyslać:-)"

Pojemnik jest wymyślony po to,żeby był hermetyczny i dla tego był dedykowany dla Kriegsmarine.Po otwarciu nic się nie wyciągało poza nabojami ładowanymi później w magazynki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie