Skocz do zawartości
  • 0

kolo czy czolgowe

piterskrzek

Pytanie

Napisano
witam mam do nabycia ze zlomu takie kolo ,jest aluminiowe srednica ok 50 cm. szer ok. 10/15 cm.masywne .podobne sa w pojezdzie PzKpfw 1, ale czy czolgi lekkie mialy aluminiowe kola/

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam mam do nabycia ze zlomu takie kolo ,jest aluminiowe srednica ok 50 cm. szer ok. 10/15 cm.masywne .podobne sa w pojezdzie PzKpfw 1, ale czy czolgi lekkie mialy aluminiowe kola/
Napisano
Czemu nie od czołgu może była bogatsza wersja z alufelgami:D

Gratuluję błyskotliwej odpowiedzi, 3-iej kartki również

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 21:15 06-12-2014
Napisano
Dzieki swiety za kartke widze ze to forum robi sie coraz bardziej smętne jak juz nie mozna zartem od czasu do czasu żucic. POZDRO. I gratuluju humoru;)
Napisano
Piterskrzek ratuj to koło bo to unikat z Pzkpf I.
Widać tu pancerniacy jak z koziej du.y trąby. Na oczy nie widzieli Pzkpf I i nic o czołgu nie czytali. Właśnie jedynka cechowała się tym że miała koła aluminiowe ,Pzkpf I posiadał koła aluminiowe odlewy z grubymi szprychami i zdecydowanie wystarczały do zastosowania w tym pojeździe z uwagi na jego niewielki ciężar a zarazem trzeba było kombinować gdzie co można było w tym czołgu ulżyć aby nie woził zbędnych kilogramów przy tak słabym silniczku. Budowany w okresie międzywojennym gdzie aluminium nie było materiałem strategicznym . W każdym razie jak będziesz miał w domu każdy Ci będzie zazdrościł fanta którego zdobyć obecnie graniczy z cudem.
Napisano
ooo super byl wuzek z tymi kolami ,jedno gosc przecol gume palnikiem drugie jest cale dalem zadatek w ciemno za oba kola bo wydaly mi sie jakies ciekawe masywne nieprzecietnie ,. to w poniedzialek zasuwam po nie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie