siwy_49 Napisano 5 Grudzień 2014 Autor Napisano 5 Grudzień 2014 Witam. Potrafi ktoś może rozpoznać po biciach. Producenta i lata produkcji? Niestety grawer czesciowo usunięty i nieczytelny.
torba5 Napisano 5 Grudzień 2014 Napisano 5 Grudzień 2014 jesteś pewny pochodzenia tego tasaka mam mieszane uczucia co do jego oryginalności ,ale moze przewrażliwiony jestem
siwy_49 Napisano 5 Grudzień 2014 Autor Napisano 5 Grudzień 2014 Jestem pewny :). A tak z ciekawości to co burzy spokój Twej dyszy ;)?
Stary_Dziad Napisano 5 Grudzień 2014 Napisano 5 Grudzień 2014 Tasak jest oryginalny. Na podstawie kroju pozostałości grawerki zakładam okres 1816 do +/- 1825
siwy_49 Napisano 5 Grudzień 2014 Autor Napisano 5 Grudzień 2014 A możesz uzasadnić dlaczego dokładnie takie dotowania i o co chodzi z krojem grawerki"? Dla mnie one wszystkie wyglądają podobnie :).
siwy_49 Napisano 5 Grudzień 2014 Autor Napisano 5 Grudzień 2014 Dodam jeszcze że na środku grawerki udało mi się rozczytac napis Klingentwhal". Niestety nie mogę rozczytac początkowych zawijasow. :)
viator01 Napisano 5 Grudzień 2014 Napisano 5 Grudzień 2014 Tu są różne sposoby znakowania w tej wytwórki - zależnie od okresuhttp://atkinson-swords.com/marks-and-stamps/makers-marks/klingenthal/markings-on-french-swords.html
Pytanie
siwy_49
Witam. Potrafi ktoś może rozpoznać po biciach. Producenta i lata produkcji? Niestety grawer czesciowo usunięty i nieczytelny.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.