Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu - część 26

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 382
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Ad. bodziu000000 2015-01-27 21:53:11 i 2015-01-27 21:53:28

1. Kolekcja „wyłowionej” przez Bodzia (2x) nie Okęcie, ale ...Dęblin.
2. Znane cyt. „piękne silniki” firm Lorraine-Dietrich i Bristol z strony (m.in.) http://samolotypolskie.blogspot.com/2012/10/niecelne-bomby-luftwaffe.html

Na zdjęciu w tle kilka (6 szt.) „wodne” Lorraine-Dietrich cyl. 12 w układzie ’’W’’ Typ 14 (prawdopodobnie 450 KM) made in Polskie Zakłady Škody - Okęcie / licencja.
Lokalizacja nie pozostawia wątpliwości - Główna Składnica Lotnicza Dęblin.

Napisano

W nawiązaniu do fotek wklejonych przez Bodzia....tu stoi Łoś w scenerii zimowej-może to koniec listopada lub już grudzień....A pytanie moje brzmi-czy zatem jest prawdą powtarzana historia,że Łosie od razu zezłomowano i to przy użyciu ładunków wybuchowych....
Tak samo mówiono o Łosiach z Mielcu,iż je od razu zniszczono,a znane są zdjęcia nienaruszonych kadłubów z lini produkcyjnej .....zatem jak było na prawdę??.Pzdr.Hornet

Napisano

nie no wyraźnie widać szachownicę na skrzydle jak Hornet rozpoznaje to RWD tylko pytanie gdzie miejsce niefortunnego lądowania i kto pilotował

Napisano
Gosciu, ja wiem co to jest RWD 8 i wiem jak wygląda polski znak rozpoznawczy.
Pytam się o tą postać w centrum z googlami na głowie. Samolot jest kompletnie rozbity a człowiek wyszedłby bez szwanku? Cuda sie zdarzaja ale wyglada mi to na pozowaną fotografię.
Napisano

W nawiązaniu do fotek wklejonych RWD.8 przez Horneta 2015-01-31 18:46:16 i 2015-01-31 18:46:39

Postać z googlami na głowie cyt. „polnischer Pilot” to ...Niemiec (prawdopodobnie motocyklista).

Na zdjęciu: Vormarsch Polen 1939.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie