Skocz do zawartości
  • 0

hełm brytyjskich pancerniaków?

kribmw

Pytanie

Napisano

Witam wpadł mi ręce taki hełm.Na pewno jest brytyjski ale czy faktycznie pancerniaków?Znalazłem kilka podobnych ale różnią się wkładką.Chodzi mi konkretnie czy jest to model AT mkII?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Podpinka i wkładka pasuje do ANGIELSKI wz.RAC MkI Myślę że to będzie ten.Czy mogli byście podesłać jakąś stronkę gdzie można by było coś więcej dowiedzieć się na temat tego hełmu bo na stronce podesłanej przez Rafi94 mało jest informacji.
Napisano
Sorki panowie a jednak chyba AT mkII bo wkładka ma parciane paski w środku.Tylko jedno mi się nie zgadza a mianowicie ten krzyż w środku hełmu przykręcany od góry jak w typowych hełmach Brytyjskich mkII.Nie ma żadnych sygnatur więc trzeba będzie odkręcić ten krzyż bo z tego co pamiętam właśnie tam sygnowali te hełmy.
Napisano

Witam wpadł mi ręce taki hełm.Na pewno jest brytyjski ale czy faktycznie pancerniaków?Znalazłem kilka podobnych ale różnią się wkładką.Chodzi mi konkretnie czy jest to model AT mkII?

Napisano
Jakis skladak. Do tego zdjecia do d... nie widac szczegolow.

Gdzie sa sruby? Czy tez na krawedzi?
Sprawdz skore, potnik, tam byly daty.
Dalej daty sa na przodzie/tyle skorupy, zaraz ponizej krawedzi, od wewnatrz. Jednak nie wszystkie serie produkcyjne je mialy.

Gabka wyglada jak para, jednak para nie mialy dziury na srodku (do mocowania krzyzyka).

Czy sa zaczepy do podpinki, paska pod brode?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie