Skocz do zawartości
  • 0

Pierścionek - stary czy współczesny?

juicyjay

Pytanie

Napisano

Witam, jako że na biżuterii nie znam się wcale, proszę o pomoc w identyfikacji wykopka w postaci pierścionka. Interesuje mnie czy leżał sobie w ziemi nieco dłużej, czy to współczesny egzemplarz. Proszę też o pomoc w określeniu materiału z jakiego jest wykonany, dodam że nie dostrzegłem żadnej próby, jedyne potencjalne oznaczenie (które równie dobrze może być rysą czy wgnieceniem) pokażę na kolejnym zdjęciu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nefryt, a pierścionek z okresu PRL-u. http://www.google.com/search?q=nefryt&biw=1339&bih=819&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bnZwVLHEOILuPKTSgIgI&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ .
Napisano

Witam, jako że na biżuterii nie znam się wcale, proszę o pomoc w identyfikacji wykopka w postaci pierścionka. Interesuje mnie czy leżał sobie w ziemi nieco dłużej, czy to współczesny egzemplarz. Proszę też o pomoc w określeniu materiału z jakiego jest wykonany, dodam że nie dostrzegłem żadnej próby, jedyne potencjalne oznaczenie (które równie dobrze może być rysą czy wgnieceniem) pokażę na kolejnym zdjęciu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie