Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Napisano 5 Listopad 2014 Pieczęć została podobno znaleziona na strychu dawnej poczty. Wielkie urządzenie do stemplowania/numerowanie przesyłek/dokumentów. Posiada system pozwalający na ustawienie powtarzalności wybijania numeru (np. dwa razy) po czym następne uderzenie wybija kolejny numer o jeden większy. Są jakieś bicia. Pytanie: jak można datować to urządzenie? Co o nim można jeszcze powiedzieć? Czy może ma ktoś jakiś ciekawy link do tego?Dziękuję za każdą pomoc.
sqr Napisano 5 Listopad 2014 Napisano 5 Listopad 2014 prosze,tutaj coś znajdziesz http://www.google.pl/search?q=numerator+pocztowy&client=firefox-a&hs=Frv&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=aMJZVNuVAY_7ao3fgLgN&ved=0CAgQ_AUoAQ#imgdii=_
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2014 Napisano 5 Listopad 2014 Miałem prawie identyczną, której używano na poczcie jeszcze 15 lat temu, więc sądzę że to produkt powojenny. Lata 50-70-te?
Korabkow Napisano 5 Listopad 2014 Napisano 5 Listopad 2014 Takie numeratory używano nie tylko na poczcie.
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Napisano 5 Listopad 2014 Dziękuję.Poza tym, myślałem, że to IIRP.
heniek1978 Napisano 11 Listopad 2014 Napisano 11 Listopad 2014 Nie wiem czy u mnie w miejscowej poczcie jeszcze tego nie używają dawno nie byłem wszystko ślę e-mail
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.