Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 Pieczęć została podobno znaleziona na strychu dawnej poczty. Wielkie urządzenie do stemplowania/numerowanie przesyłek/dokumentów. Posiada system pozwalający na ustawienie powtarzalności wybijania numeru (np. dwa razy) po czym następne uderzenie wybija kolejny numer o jeden większy. Są jakieś bicia. Pytanie: jak można datować to urządzenie? Co o nim można jeszcze powiedzieć? Czy może ma ktoś jakiś ciekawy link do tego?Dziękuję za każdą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 13. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 prosze,tutaj coś znajdziesz http://www.google.pl/search?q=numerator+pocztowy&client=firefox-a&hs=Frv&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=aMJZVNuVAY_7ao3fgLgN&ved=0CAgQ_AUoAQ#imgdii=_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 Miałem prawie identyczną, której używano na poczcie jeszcze 15 lat temu, więc sądzę że to produkt powojenny. Lata 50-70-te? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korabkow Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 Takie numeratory używano nie tylko na poczcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 Dziękuję.Poza tym, myślałem, że to IIRP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek1978 Napisano 11 Listopad 2014 Share Napisano 11 Listopad 2014 Nie wiem czy u mnie w miejscowej poczcie jeszcze tego nie używają dawno nie byłem wszystko ślę e-mail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.