bsam20 Napisano 24 Październik 2014 Autor Share Napisano 24 Październik 2014 Witam. Wpadła taka czapka. Otok kompletny, środek kompletny, ogólnie ładnie się trzyma. Była zgnieciona, ale z prostowaniem sobie radzę powoli. Konserwacja potnika i paska tez do opanowania. Pytanie co zrobić z resztą?Mole zrobiły swoje i brak jest ponad 50% materiału. Nie jest to sukno, tylko gabardyna. Jak to zrekonstruować? Jak dla mnie fant fajny i klimatyczny i szkoda to spieprzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 24 Październik 2014 Autor Share Napisano 24 Październik 2014 góra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 24 Październik 2014 Autor Share Napisano 24 Październik 2014 bok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 24 Październik 2014 Autor Share Napisano 24 Październik 2014 sygnatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 26 Październik 2014 Autor Share Napisano 26 Październik 2014 Nikt nic nie podpowie? Myślałem o uzupełnieniu ubytków materiału, ale pytanie skąd wziąć taką gabardynę? Z czapki nrd się nada, czy całkiem inna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 27 Październik 2014 Share Napisano 27 Październik 2014 tak jest oryginalna jak cos będziesz kombinował to straci swoją wartość ja bym tak zostawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Październik 2014 Share Napisano 27 Październik 2014 Uważam podobnie. Stan jest jaki jest, ale to w końcu oryginał z klimatem. Jak zaczniesz wklejać kawałki z czapek NVA czy coś w tym stylu, to zrobi się cepelia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 27 Październik 2014 Share Napisano 27 Październik 2014 Delikatnie oczyścić pędzelkiem jakimś z zanieczyszczeń i zostawić jaka jest a jak materiał nowy czego nie popieram to wymienić całą górę tylko nie czasem jakieś kawałki bo to masakra będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 28 Październik 2014 Autor Share Napisano 28 Październik 2014 Takie wątpliwości też i ja mam. Spieprzyć jeszcze zawsze zdążę. W takim razie zakonserwuję potnik, dalej przywrócę oryginalny kształt i delikatnie ponaciągam górę do otoku, tak jak to było w oryginale i wsio. Taka ma swój klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.