Skocz do zawartości

Czapka

bsam20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Wpadła taka czapka. Otok kompletny, środek kompletny, ogólnie ładnie się trzyma. Była zgnieciona, ale z prostowaniem sobie radzę powoli. Konserwacja potnika i paska tez do opanowania. Pytanie co zrobić z resztą?
Mole zrobiły swoje i brak jest ponad 50% materiału. Nie jest to sukno, tylko gabardyna. Jak to zrekonstruować? Jak dla mnie fant fajny i klimatyczny i szkoda to spieprzyc.

Napisano
Nikt nic nie podpowie? Myślałem o uzupełnieniu ubytków materiału, ale pytanie skąd wziąć taką gabardynę? Z czapki nrd się nada, czy całkiem inna?
Napisano
Uważam podobnie. Stan jest jaki jest, ale to w końcu oryginał z klimatem. Jak zaczniesz wklejać kawałki z czapek NVA czy coś w tym stylu, to zrobi się cepelia ;)
Napisano
Delikatnie oczyścić pędzelkiem jakimś z zanieczyszczeń i zostawić jaka jest a jak materiał nowy czego nie popieram to wymienić całą górę tylko nie czasem jakieś kawałki bo to masakra będzie.
Napisano
Takie wątpliwości też i ja mam. Spieprzyć jeszcze zawsze zdążę. W takim razie zakonserwuję potnik, dalej przywrócę oryginalny kształt i delikatnie ponaciągam górę do otoku, tak jak to było w oryginale i wsio. Taka ma swój klimat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie