Skocz do zawartości
  • 0

Krzyż Walecznych 1920 - oryginał?

jaro1979

Pytanie

Napisano

Witam
Krzyż świeżo kupiony na znanym portalu ale dopiero teraz naszły mnie pewne wątpliwości. Niby podniszczony, nie wygląda na prosto z warsztatu a jednak coś mi się w nim nie podoba
Może niech fachowcy rozwieją moje wątpliwości

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Po tych zdjeciach wyglada jak po naprawie uszka,przejsciach ale dosc dobrze.
Fotki jeszcze z aukcji,pewno nie przyslali jeszcze.

Choc jak przegladalem alle w poszukiwaniu ww krzyza to i kompletne szroty,ledwie czytelne ludziska sie licytuja po 8 osob za ponad 150zeta..
A patrzac ze byla ta seria ordery/odznaczenia w kioskach swego czasu to jaki problem wziac taki KW przeleciec gumowka,zalac kwasem i wrzucic do ognia.Potem wystawic ze niby po spalonej gajowce,kwasna gleba itp..
A ludzie to lykaja(2 szroty w zakonczonych na allegro,a stan taki ze ciezko by rozpoznac:) )

Ale wg mnie ten wyglada dobrze choc fotki slabe
Pozdr
Napisano
Ba, gdybym miał go już w ręku prawdopodobnie wątpliwości bym nie miał. Poprosiłem sprzedającego o dokładniejsze fotki okolic uszka. Gdyby było tylko naprawiane to żaden problem ale wygląda jakby na awersie był jeszcze jakiś odprysk. Poza tym na rewersie naprawione uszko nachodzi na nr tylko właśnie pytanie - czy nachodzi czy było tam zostawione miejsce na tą naprawę a nr jest tylko 4 cyfrowy.
Wiem, że przy tych zdjęciach ciężko o jednoznaczną odpowiedź ale nie mam pewności czy sprzedający zechce przesłać dokładniejsze zdjęcia
A przy okazji - Hebda, tylko pozazdrościć krzyża. Nie ma to jak własnoręcznie wykopany. A nad wspomnianymi przez Ciebie szrotami sam się zastanawiałem czy nie licytować;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie