Skocz do zawartości
  • 0

Dziwny klucz?

Nruji

Pytanie

Napisano

Witam

Znalezione na polu, chyba z mosiądzu lub brązu ok 30cm pod ziemią.
Ma ktoś pomysł co to może być? 6cm wysokie, 2,2cm szerokie, szczerba na środku. Idealnie pasuje na palec i doraźnie może posłużyć jako kastet ;) ...zaliczyć jako złom czy warto się temu przyjrzeć?

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Znalezione na polu, chyba z mosiądzu lub brązu ok 30cm pod ziemią.
Ma ktoś pomysł co to może być? 6cm wysokie, 2,2cm szerokie, szczerba na środku. Idealnie pasuje na palec i doraźnie może posłużyć jako kastet ;) ...zaliczyć jako złom czy warto się temu przyjrzeć?

Napisano
Wielkie dzięki za pomoc przy identyfikacji, już miałem to wyrzucić myśląc, że to jakaś część od maszyn rolniczych... a tu proszę.
Napisano
Świecznik był w formie żyrandola. Do środka tego elementu wchodziła oś w formie pręta. Pręt miał też prostokątny otwór i był mocowany poprzez wkładaną w ten szczelinowy otwór przetyczkę .
Napisano
Nruji jak znajdę w piwnicy to na pewno wrzucę-jak nie teraz to w najbliższym czasie..ale nie obiecuję ponieważ robiłem czystkę w znajdach i nie wiem czy się to to ostało..pozdrawiam.
Napisano
robroy zapodał byś linka takowego świecznika..chętnie bym obejrzał bo coś podobnego znalazłem kiedyś i jakoś ze świecznikiem mi się toto nie kojarzy..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie