april_86 Napisano 13 Październik 2014 Autor Napisano 13 Październik 2014 witam, tak jak w temacie, prosiłbym o ID. O ile to na górze to chyba okucie paska, tak to coś na dole mnie frapuje. Nie widać żeby było uszkodzone. To jakaś klamerka?
april_86 Napisano 18 Październik 2014 Autor Napisano 18 Październik 2014 dzisiejsze strzały z tego poletka. Widac że brązy są leciwe. Ktoś ma pomysł czego to było częścią i do czego mogło służyć? wygięty fragment jest płaski. Fragment bransolety?
rodan Napisano 18 Październik 2014 Napisano 18 Październik 2014 I te szczały dzisiaj wykopałeś na poletku?Gratuluję.
april_86 Napisano 13 Październik 2014 Autor Napisano 13 Październik 2014 witam, tak jak w temacie, prosiłbym o ID. O ile to na górze to chyba okucie paska, tak to coś na dole mnie frapuje. Nie widać żeby było uszkodzone. To jakaś klamerka?
april_86 Napisano 19 Październik 2014 Autor Napisano 19 Październik 2014 strzały" w sensie rafienia".....
april_86 Napisano 18 Październik 2014 Autor Napisano 18 Październik 2014 tak, to zidentyfikowałem. ale co z tym drugim przedmiotem? Jedyne co mi przychodzi do głowy to jakaś forma zapięcia paska. Mocowane (przybijane, przyszywane? - stąd te dziurki) do skóry paska z jednej strony i zaczepiane na jakiś hak na drugim końcu pasa. Co sądzicie? Spotkał sie ktoś z czymś takim w literaturze?Bo ja pierwsze słysze o takim typie zapięcia
sigis3 Napisano 18 Październik 2014 Napisano 18 Październik 2014 Mnie się ten przedmiot skojarzył z rozdzielaczem rzemieni. Drugie skojarzenie to troki na ptactwo, no ale te znam tylko współczesne, skórzane, więc raczej nie, ale...
alex_2013 Napisano 17 Październik 2014 Napisano 17 Październik 2014 to na górze wygląda na średniowieczne okucie końca pasa:)
Pytanie
april_86
witam, tak jak w temacie, prosiłbym o ID. O ile to na górze to chyba okucie paska, tak to coś na dole mnie frapuje. Nie widać żeby było uszkodzone. To jakaś klamerka?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.