komunacccp Posted October 8, 2014 Author Share Posted October 8, 2014 Witam Czy ktoś pomoże mi w identyfikacji marki pojazdu który jest na zdjęciu? Z góry dziękuje za pomoc :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
komunacccp Posted October 8, 2014 Author Share Posted October 8, 2014 Witam Czy ktoś pomoże mi w identyfikacji marki pojazdu który jest na zdjęciu? Z góry dziękuje za pomoc :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ylooC Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Respect....Ze 3 godziny przeglądałemm katalog zabytkowych aut.Gratulacje derkb Link to comment Share on other sites More sharing options...
komunacccp Posted October 9, 2014 Author Share Posted October 9, 2014 Nikt z forumowiczów nie poznaje tego auta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
derkb Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Właściciel Röhr Juniora z Twojego zdjecia był gadzeciazem", więc (nie było rzadkie w tamtych latach) powkręcał jakieś znaczki w atrapę.Czesto wkrecano znaczki z miejscowego automobilklubu, możne to znaczek jakiegoś zakładu pracy lub konkursu elegancji dla samochodów itp.Był gdzeciazem, bo ma dodatkowe elementy jakie mozna było dokupić do samochodu: kratki na lampach, pod lampą zewnętrzny ozdobny klakson, kierunkowskazy na błotnikach - takich w 1933 nie stosowano albo stosowano bardzo rzadko, stosowano kierunkowskazy ramieniowe, ponadto za kierunkowskazem jest pionowa antenka" - antenka była dokręcana zwłaszcza dla miej doświadczonych kierowców i służyła do ocenienia wielkości samochodu zza kierownicy - mniejszy człowiek po prostu nie widział zza kółka błotnika i mógł ten błotnik manewrując uszkodzić.Twoje auto chyba jest z 1933 - ma wyżej lampy zamocowane jak późniejsze, pewno obniżyli bo utrudniały widoczność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ylooC Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 A może przybliżona data zdjęcia? Byłoby łatwiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
komunacccp Posted October 9, 2014 Author Share Posted October 9, 2014 Na zdjęciu jest napisany rok 1944 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ylooC Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Truno coś znaleźć. Frapuje mnie ten emblemat na grillu". Link to comment Share on other sites More sharing options...
komunacccp Posted October 9, 2014 Author Share Posted October 9, 2014 no właśnie mnie też zaciekawił... Link to comment Share on other sites More sharing options...
derkb Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Röhr Juniorhttp://de.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6hr_Junior Link to comment Share on other sites More sharing options...
komunacccp Posted October 9, 2014 Author Share Posted October 9, 2014 Dzięki wielkie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
komunacccp
Witam
Czy ktoś pomoże mi w identyfikacji marki pojazdu który jest na zdjęciu?
Z góry dziękuje za pomoc :)
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.