komunacccp Napisano 8 Październik 2014 Autor Napisano 8 Październik 2014 Witam Czy ktoś pomoże mi w identyfikacji marki pojazdu który jest na zdjęciu? Z góry dziękuje za pomoc :)
komunacccp Napisano 8 Październik 2014 Autor Napisano 8 Październik 2014 Witam Czy ktoś pomoże mi w identyfikacji marki pojazdu który jest na zdjęciu? Z góry dziękuje za pomoc :)
ylooC Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 Respect....Ze 3 godziny przeglądałemm katalog zabytkowych aut.Gratulacje derkb
komunacccp Napisano 9 Październik 2014 Autor Napisano 9 Październik 2014 Nikt z forumowiczów nie poznaje tego auta?
derkb Napisano 22 Październik 2014 Napisano 22 Październik 2014 Właściciel Röhr Juniora z Twojego zdjecia był gadzeciazem", więc (nie było rzadkie w tamtych latach) powkręcał jakieś znaczki w atrapę.Czesto wkrecano znaczki z miejscowego automobilklubu, możne to znaczek jakiegoś zakładu pracy lub konkursu elegancji dla samochodów itp.Był gdzeciazem, bo ma dodatkowe elementy jakie mozna było dokupić do samochodu: kratki na lampach, pod lampą zewnętrzny ozdobny klakson, kierunkowskazy na błotnikach - takich w 1933 nie stosowano albo stosowano bardzo rzadko, stosowano kierunkowskazy ramieniowe, ponadto za kierunkowskazem jest pionowa antenka" - antenka była dokręcana zwłaszcza dla miej doświadczonych kierowców i służyła do ocenienia wielkości samochodu zza kierownicy - mniejszy człowiek po prostu nie widział zza kółka błotnika i mógł ten błotnik manewrując uszkodzić.Twoje auto chyba jest z 1933 - ma wyżej lampy zamocowane jak późniejsze, pewno obniżyli bo utrudniały widoczność.
ylooC Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 A może przybliżona data zdjęcia? Byłoby łatwiej
komunacccp Napisano 9 Październik 2014 Autor Napisano 9 Październik 2014 Na zdjęciu jest napisany rok 1944
ylooC Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 Truno coś znaleźć. Frapuje mnie ten emblemat na grillu".
komunacccp Napisano 9 Październik 2014 Autor Napisano 9 Październik 2014 no właśnie mnie też zaciekawił...
derkb Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 Röhr Juniorhttp://de.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6hr_Junior
Pytanie
komunacccp
Witam
Czy ktoś pomoże mi w identyfikacji marki pojazdu który jest na zdjęciu?
Z góry dziękuje za pomoc :)
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.