Kolab Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Napisano 29 Wrzesień 2014 Witam, czy wiecie może do czego mógł służyć ten obiekt lub czego jest częścią. Nie jest to zapewne buława ;)
Kolab Napisano 1 Październik 2014 Autor Napisano 1 Październik 2014 W najbliższy weekend zrobię dodatkowe fotki i pomiary (nie mam obecnie przedmiotu przy sobie) Pozdrawiam
Kolab Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Napisano 30 Wrzesień 2014 Zakończenie jest w formie kuli średnicy około 70 mm. Całość jest bardzo ciężka (wnętrze nie jest puste)
rodan Napisano 30 Wrzesień 2014 Napisano 30 Wrzesień 2014 Może tłuk do ziemniaków dla prosiaków? Przynajmniej mógłby nim być w praktyce.
Kolab Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Napisano 30 Wrzesień 2014 Nie wykluczone, że ktoś kiedyś używał tego i w takim celu, może też jako palik do łańcucha pasącej się krowy ;) ale nie wydaje mi się aby takie było pierwotne przeznaczenie. Nikt nie kuł by żelaznego tłuczka. Tłuczki do ziemniaków były najczęściej drewniane no i znacznie większe (przynajmniej te które widziałem i pamiętam). Dodam że kula": ma nieco nieregularny kształt jest miejscami nieco spłaszczona" może od uderzeń lub może tak została wykuta.
remington Napisano 1 Październik 2014 Napisano 1 Październik 2014 To może być tłuk od żelaznego/żeliwnego moździerza.
Romek_66 Napisano 1 Październik 2014 Napisano 1 Październik 2014 Spradż czy na począdku( cieńsza ) część jest może jakiś otworek , np . na kółko ,a na ramieniu coś jakby podziałka .
Kolab Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Napisano 29 Wrzesień 2014 Witam, czy wiecie może do czego mógł służyć ten obiekt lub czego jest częścią. Nie jest to zapewne buława ;)
Pytanie
Kolab
Witam, czy wiecie może do czego mógł służyć ten obiekt lub czego jest częścią. Nie jest to zapewne buława ;)
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.