Skocz do zawartości
  • 0

puszka niemiecka,klamerki,apteczka

sylwester1939

Pytanie

Napisano

Witam,dzis na strychu u znajomego trafilismy na taka niemiecka puszke,nie wiem od czego jest-wiem ze to cos zwiazane z niemieckim moździerzem,bo tyle udało mi sie zrozumiec z jakiejs strony o wyposażeniu wehrmachtu?ale co moglo byc w niej przechowywane?

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak Tomasz70 ta klamra znaleziona z tymi pozostalymi na jednym strychu,dziekuje bardzo za jego ID nie spodziewalem sie takiego rezultatu;)) kolego Lysy452 wiem ze to jest ten motylek,ale wlasnie gdzie znalezc jakis schemat zastosowania??
Napisano

Witam,dzis na strychu u znajomego trafilismy na taka niemiecka puszke,nie wiem od czego jest-wiem ze to cos zwiazane z niemieckim moździerzem,bo tyle udało mi sie zrozumiec z jakiejs strony o wyposażeniu wehrmachtu?ale co moglo byc w niej przechowywane?

Napisano
Super,dzieki wielkie panowie za pomoc w ID i ostatnie pytanie,ile to wszystko warte??bo kolega chce sprzedac i nie wiem jaka cene mu zaproponowac zeby on nie byl poszkodowany a i zebym ja byl zadowolony z zakupu:)pozdrawiam,dzieki!
Napisano
Klamra ze zdjęcia 2014-09-18 17:39:46 jest od amerykańskiego pasa M-1910 z okresu I wojny światowej. Znaleziona w Polsce? Jeśli tak, to może pochodzić z wczesnego wyposażenia WP (1919-21) lub wyciągniętego z magazynów we wrześniu 1939 r.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie