Skocz do zawartości
  • 0

nieśmiertelnik policyjny

HASAG40

Pytanie

Napisano

witam taki kawałek blaszki mi wyskoczył w okolicach gdańska,chyba policyjna może ktoś rozszyfować co to dokładnie za skrót i jak mógłby być zapisany w całości?

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam taki kawałek blaszki mi wyskoczył w okolicach gdańska,chyba policyjna może ktoś rozszyfować co to dokładnie za skrót i jak mógłby być zapisany w całości?

Napisano
To batalion zapasowy. Pacjent mógł trafić do jakiejkolwiek jednostki frontowej, choć w waszym przypadku była to zapewne 4. SS-Polizei-Panzergrenadier-Division.
Napisano
dzięki wielkie a co to za jednostka policja kryminalna?jestem ciekaw ponieważ kolega kilka metrów dalej trafił całą grenadiera z 2 panzer ss
Napisano

muszę poprosić go o fotkę na e-mail ponieważ mieszka 30km od mojej miejscowości ale blaszka cynkowa 2 pancerna ss czy jak to tam się zwie:-)A jeszcze taki kawałek chyba Iww z Malborka?gdyby udało się coś rozszyfrować to wielkie dzięki

Napisano
dzięki fotę zapodam jak dostanę a jutro zadzwonię żeby mi smsem spisał dokładnie co było na blaszce.Moja połowa leżała na skrzyżowaniu drogi na polu a jego na drugiej stronie podobno w tym miejscu dopadli ich rosjanie nie pamiętam dokładnie bo zasyfiona była ale 2/ss pz gren?na bank grenadier pancerny ss tylko nie mogę tego poskładać do kupy:-)jutro się wszystkiego dowiem a najlepiej jak dostanę fotę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie