Monsun Napisano 9 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Dzień dobry,w listopadzie tego roku ukaże się książka mojego autorstwa o odznaczeniach niemieckich. Pozycja ta będzie nosić tytuł Niemieckie Odznaczenia Bojowe z okresu III Rzeszy - tom 1" i będzie liczyć około 300 stron, z czego w większości będzie to materiał zdjęciowy wysokiej jakości w kolorze. Okładka będzie twarda, w powiększonym formacie A4!, co z pewnością będzie bardzo pomocne w wyłapywaniu różnych detali ze zdjęć. W pierwszym tomie przedstawione będą:- Infanterie - Sturmabzeichen in Silber / in Bronze- Panzerkampfabzeichen in Silber / in Bronze- Panzerkampfabzeichen in Silber / in Bronze II, III i IV stopniaDo książki wykorzystałem materiał zdjęciowy od x-nitro, nordland76, Philippe de Bock, mojego brata oraz swoich odznaczeń, które miałem lub mam nadal w swoim zbiorze. PozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 9 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Dystrybucja będzie najprawdopodobniej bezpośrednio od wydawcy. Postaram się z nim omówić kwestię autografów. W najbliższych tygodniach podam nazwę wydawcy, cenę egzemplarza oraz jak już będzie gotowa okładka i jakieś strony to będę je tu zamieszczał. Moim zamiarem było, aby książka była na takim samym poziomie wydawniczym, jak te wydawane na zachodzie. Na przykład papier będzie specjalnie ściągany z Niemiec, bo chodzi o jak najwyższą jakość.PozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 9 Wrzesień 2014 Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Jak by była taka potrzeba mogę podesłać fotki moich grenadierów panc., szpang i szturmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Wrzesień 2014 Share Napisano 9 Wrzesień 2014 O Monsun! Żyjesz! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 9 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Cześć Bjar,żyję. Od kilkunastu lat moderuję forum IOH (Inne Oblicza Historii), które pewnie wielu z Odkrywcy zna z bardzo wysokiego poziomu wiedzy na temat odznak i odznaczeń niemieckich, ale i nie tylko. Dalej biegasz z piszczałką?PozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenere Napisano 9 Wrzesień 2014 Share Napisano 9 Wrzesień 2014 WITAM Czy jest znana cena i namiar na wydawcę lub pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 9 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Ceny jeszcze nie znam. Napisałem o tym powyżej.PozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 16 Październik 2014 Autor Share Napisano 16 Październik 2014 Witajcie, pod tym linkiem można zobaczyć wygląd okładkihttp://forum.ioh.pl/graficzki2/1413396729_nobm.jpgPozdrawiamMonsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 15 Marzec 2018 Autor Share Napisano 15 Marzec 2018 Witajcie, chciałem Was poinformować, że w połowie lub pod koniec kwietnia tego roku ukaże się nowa książka mojego autorstwa o odznaczeniach niemieckich. Pozycja ta będzie nosić tytuł Niemieckie Odznaczenia Bojowe z okresu III Rzeszy - tom 2". W książce tej poruszyłem tematykę - Allgemeines - Sturmabzeichen - Allgemeines - Sturmabzeichen II, III i IV stopnia - Flakkampfabzeichen des Heeres A tutaj zajawka okładki (też powiększony format A4 jak w przypadku tomu pierwszego), którą zaprojektował dla mnie MaciejG. Ładna, prawda?Pozdrawiam Monsun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 15 Marzec 2018 Share Napisano 15 Marzec 2018 Czy jest w Polsce podobna książka o bojowych odznaczeniach z czasu II wojny Rosji, Stanów Zjednoczonych, państw Commonwealthu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.