kribmw Napisano 6 Wrzesień 2014 Autor Napisano 6 Wrzesień 2014 Witam proszę o identyfikację spodni.Wykonane ze skóry z kożuchem w środku.
Kriczer Napisano 6 Wrzesień 2014 Napisano 6 Wrzesień 2014 co za spodnie to ci niestety nie pomogę, bo takich nie widziałem jeszcze.http://www.wehrmacht-awards.com/forums/forumdisplay.php?f=13masz tutaj fajną stronkę i o ile uda ci się zarejestrować (emaila aktywacyjnego nie chcą coś wysłać) to tam może znajdziesz coś podobnego bo z tego co pamiętam to masa fotek tam była ciekawych wszelakiego umundurowania itp.
fullriede Napisano 11 Wrzesień 2014 Napisano 11 Wrzesień 2014 Nic pod ręką. Ale to są spodnie do użycia lądowego, przede wszystkim dla obsługi naziemnej - nie do latania".
kribmw Napisano 6 Wrzesień 2014 Autor Napisano 6 Wrzesień 2014 Witam kupiłem je w Norwegii od mojego dobrego kontrahenta uświadamiał mnie ze są to spodnie luftwaffe.Na forum jak na razie nie mogę się zarejestrować może któryś z kolegów ze swojego konta założyłby wątek na forum podanym przez kolegę Kriczer.
fullriede Napisano 10 Wrzesień 2014 Napisano 10 Wrzesień 2014 Tak, to spodnie Luftwaffe. Stempel tuszowy KAAS." w ramce - to z kolei powojenny stempel norweski, oznaczający spisanie ze stanu armii norweskiej/obrony cywilnej - i wypuszczenie na rynek cywilny. KAAS. to skrót od jakiegoś norweskiego słowa, w rodzaju kasacja czy coś takiego. Normalna sprawa, często się go spotyka, ale ludzie prawie zawsze biorą go za niemiecki.PozdrawiamMarcin
kribmw Napisano 6 Wrzesień 2014 Autor Napisano 6 Wrzesień 2014 Witam proszę o identyfikację spodni.Wykonane ze skóry z kożuchem w środku.
kribmw Napisano 10 Wrzesień 2014 Autor Napisano 10 Wrzesień 2014 Dzięki bardzo fullriede za rozszyfrowanie przeszukałem praktycznie wszystko co mogłem ale niestety nic nie znalazłem.Czyli spodnie luftwaffe a z tą norwegią wszystko się zgadza bo kupiłem je właśnie w Oslo.Masz może jakieś namiary na foto podobnych spodni?
Pytanie
kribmw
Witam proszę o identyfikację spodni.Wykonane ze skóry z kożuchem w środku.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.