michalczewski Napisano 25 Marzec 2004 Autor Share Napisano 25 Marzec 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=22801509 co mam powiedziec jak dla mnie ardzo przekonywujace" tlumaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marzec 2004 Share Napisano 25 Marzec 2004 hmmm moze rzeczywiscie są oryginalne...mimo,ze są w idealnym stanie!!Mogł faktycznie je znalesc...gdyby chciał wciskac kit,pewnie by je troszke przybrudził.....no ale kto wie!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 25 Marzec 2004 Share Napisano 25 Marzec 2004 Aż nie chce sie wierzyć,że tak dobry stan.Ale skoro mundur o którym tu pisano też był w nienajgorszym stanie a autentyczny.Troche za czyste i za ładne (wręcz bije od nich świeżością) jak na orginalne,ale nie jestem ekspertem.Kto wie,może orginal....pozdrawiamMonti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marzec 2004 Share Napisano 25 Marzec 2004 Byłem na pogrzebie mojego dalszego wujka który był w AK byli na nim jego koledzy z opaskami jak mówili orginały , tyle że były one bardziej szare a na pewno nie takie śnieżnobiałe , ale kto wie w jakich warunkach były przechowywane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 26 Marzec 2004 Share Napisano 26 Marzec 2004 Miałem w rękach opaskę AK, ale pisało na niej WP i była pieczątka jakiegoś podokręgu (?) AK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 26 Marzec 2004 Share Napisano 26 Marzec 2004 Być może się myle , ale aby się zachować w takim stanie to chyba musiała by być ta opaska trzymana w szczelnym hermetycznym opakowaniu , moja babka trzyma rużne żeczy w szfie od wielu lat i choć były owinięte w prześcieradła to i tak poszażały i to nawet dosyć szybko ,a te wygldają jakby były wczoraj wyprodukowane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 26 Marzec 2004 Share Napisano 26 Marzec 2004 Może pochodzą z planu jakiegoś filmu kręconego wiele lat temu, a teraz ktoś je odnalazł i mysli że to orginał II wojenny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
michalczewski
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.