Vantar Napisano 27 Sierpień 2014 Autor Napisano 27 Sierpień 2014 proszę o identyfikację tej klamry, (jest to chyba szkolna carska, ale pewności nie mam)jaki kraj? jaki okres? co oznaczają te inicjały?
huk 100 Napisano 27 Sierpień 2014 Napisano 27 Sierpień 2014 to samo miałeś napisane :) buckle Buckles Klamry Koppelschlösser Přezka - Facebook
Vantar Napisano 27 Sierpień 2014 Autor Napisano 27 Sierpień 2014 proszę o identyfikację tej klamry, (jest to chyba szkolna carska, ale pewności nie mam)jaki kraj? jaki okres? co oznaczają te inicjały?
Vantar Napisano 27 Sierpień 2014 Autor Napisano 27 Sierpień 2014 a to jest jakiegoś starszego typu? bo kolejowe kojarzą mi się z orłem po środku wraz ze skrzyżowaną siekierą i kotwica? w jakich latach ona obowiązywała i co oznacza ten skrót?
steell Napisano 27 Sierpień 2014 Napisano 27 Sierpień 2014 Skrót to nazwa konkretnego rejonu kolei, orły itd były na wojskowych klamrach
steell Napisano 27 Sierpień 2014 Napisano 27 Sierpień 2014 masz rację carskie kolejowe występowały też z orłami, zagadka klamry dalej nie rozwiązana.
Pytanie
Vantar
jaki kraj? jaki okres? co oznaczają te inicjały?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.