Pawel.kukieciak Napisano 24 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2014 Witam Was serdecznie, miałbym do was prośbę związaną z identyfikacja znalezionej dzisiaj przeze mnie monety. z góry dziękuje i pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.kukieciak Napisano 24 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2014 A tak z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 24 Sierpień 2014 Share Napisano 24 Sierpień 2014 Marek Aureliusz -sestercja, Marcus Aurelius sesterc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirrudi13 Napisano 29 Wrzesień 2014 Share Napisano 29 Wrzesień 2014 Nie wiem jak wy to robicie ale jesteście po prostu zaj...isci w id bez wagi i wymiarów i jakiego metalu potraficie określić co to za rzymek. Żenada. Pewnie po loczkach hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 29 Wrzesień 2014 Share Napisano 29 Wrzesień 2014 Ten Kolega poznaje po oczach... ;)http://romaeaeternae.blogspot.com/2014/04/marek-aureliusz-sesterc-marcus-aurelius.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 ...Żenada. Pewnie po loczkach"...po prostu, ludzie posiadają wiedzę i doświadczenie a nie tylko jedną książkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirrudi13 Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 I wywolalem wilka z lasu czyli tego od loczków ;) wiedza nie opiera sie na jednej książce w przeciwieństwie do Ciebie i opieranie sie jakimiś wypracowaniami ,a skąd to już nie wnikam. Mieszkając już od ponad 10 lat na południu Francji i będąc aktywnym poszukiwaczem tak samo śledzę fora i sam jestem na jednym z nich prywatnych na który nikt nie może sie wpisać podobny do Ciebie czyli ''cwaniaczek''. Mam sporo kolegów poszukiwaczy którzy maja sporo więcej doświadczenia niż ty mógłbyś pojąć przez następne tysiąc lat, są to archeolodzy i poważni ludzie.to z nimi konsultuje wszystkie znajdki i w tym które pojawiają sie na odkrywcy, uwięziony mi Ciebie tez by wyśmiali z tej Twojej wiedzy o '' loczkach'' ( może we wcześniejszym wcieleniu byłeś fryzjerem ;) jeśli nadal twierdzisz ze jesteś tak wspaniały i potrafisz tylko po wyglądzie osoby lub władcy na monecie określić rodzaj lub typ monety No to kłaniam sie nisko :) życzę udanej kontynuacji w ''lokowaniu'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Ta, archeolodzy to najwięcej się znają... No chyba, że ci francuscy lepsi od naszych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirrudi13 Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 W konicu to nie Polska wiec napewno nie są tacy sami :) a co polscy archeolodzy wiedza o czasach rzymskich nie mogę powiedzieć ,ale wiem jaki maja zakres wiedzy i możliwości bynajmniej tu gdzie ja mieszkam '' Nemausu'' -cos dla bardziej wtajemniczonych ale z dzisiejsza technologia można znaleść prawie wszystko na temat w necie lub w wypracowaniu kolegi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirrudi13 Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Kolego Mimir a może to ta monetka http://www.cgb.fr/marc-aurele-dupondius-mb-ae-24-,v29_0233,a.htmlTak zwany Dupndius czyli połowa sestercji ?? Co Ty na to albo jeszcze lepiej As ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Sądzę, że wątpię a nawet jestem mniej niż pewien. Korona.A od loczków to ja jestem specem a nie kolega sqr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.