ktos451 Napisano 22 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2014 Witam, ma ktoś chęć storzyć planu trzydniowej wycieczki do normandii? Oczywiście wycieczki bunkrami i muzeami. Bazę mam w Grandcamp-Maisy. Byłbym wdzięczy gdyby ktoś coś fajnego zaproponował - i może jakieś wskazówki. Czekam na odzew ;) Pozdrawiam Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz70 Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 Nie wiem, czy pytanie jeszcze aktualne, ale masz blisko do następujących miejsc - zobacz je koniecznie:1. dzień - Overlord Museum w Colleville-sur-Mer, Big Red One Museum w Colleville-sur-Mer, cmentarz amerykański w Colleville-sur-Mer, tuż obok niego monument Big Red One, resztki okopów i bunkrów, na koniec Bar Jeux w Vierville-sur-Mer (12 Boulevard de Cauvigny) nad brzegiem morza - w życiu nie jadłem tak dobrych muli! Małże w sosie śmietanowym niezapomniane.2. dzień - D-Day Omaha Museum, Route de Grandcamp, Vierville-sur-Mer, a następnie Point du Hoc, można jeszcze pokręcić się po okolicy.3 dzień - Airborne Museum w St. Mere Eglise, w okolicy parę sklepów z militariami no i John Steele na wiezy kościoła, potem Utah Beach z Muzeum lądowania na tym odcinku. Przy powrocie Normandy Tank Museum w Catz.Polecam. Warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.