Skocz do zawartości

polne" skarby i nie tylko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
oj bjar...chodziło mi o łańcuszek z obrączką i szturm. Zdziwiło mnie, że tylko to było z metalu i kilka guzików,bo po mundurach tylko parę skrawków zostało. Byłem przy innej ekshumacji, gdzie było dosłownie wszystko od pasa począwszy a skończywszy na butach, ale różnie to bywało w tamtych czasach
Napisano
Może przed pochówkiem ciała zostały odarte z butów ,mundurów,itp zdarzały się takie przypadki ,wojna ,bieda, a na wsi wszystko się ,,przyda,,
Napisano
Kolego Donniebrasco mam pytanie odnośnie ekshumacji - możesz mi powiedzieć co się dzieje z osobistymi przedmiotami znalezionymi przy zwłokach żołnierzy? Czy odznaczenia, obrączki lub inne przedmioty są zwracane rodzinie jeśli taka istnieje?
Napisano
Kriczer, to tzw gumaki po chłopsku, ale niemiecki producent, w środku ocieplenie, nie wiem czemu ich nie zabrali. hodrodrumble, nie wiem co robią z drobnicą, niby idzie do jakiegoś muzeum, my mamy fotki drobnicy z partyzanta, bo chłopaki nie byli chętni do fotografowania :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie