Skocz do zawartości

Hak samochodowy- Niemcy, Dania...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Gdyż ponieważ aczkolwiek znam już fefnaście różnych wersji- proste pytanie:

- czy w Niemczech i Danii można zachować" w samochodzie hak, jeśli jest on zamontowany na stałe, a nie ciągnie się przyczepki?

Jasna tętnicza mnie zleje...

Z góry dziękuję
Napisano
He he heeeee
Ja zawsze odpinam - nie oszczędzałem to mam :)
Z opowieści krewnych, znajomych podróżników wynika, że jak się odpina to ma być odpięty - jeśli nie to nie.
Ale to też nie oficjalne.
Napisano
niby się odpina a bardzo wiele aut widać na ulicach w niemczech z hakiem który jest odpinany....
spotkałem się z opinią że ubezpieczalnie mogą robić problemy z wypłaceniem odszkodowania gdy odpinany hak jest zamontowany i powstanie szkoda
Napisano
W.- ale u mnie poprzedni właściciel*, w serwisie razem z samochodem kupił... I na stałe zamontowany :-(
Teraz nie wiem, czy aby jednak nie poszukać klucza 17 i się nie położyć pod samochodem...

* nie wiem,czy płakał jak oddawał...
Napisano
Zapytam głupio - napisałeś do ambasady Duńskiej ewentualnie Krzyżackiej? Jest tam jakiś ktoś do kontaktu z narodami podbitymi...
Napisz że guten morgen itp...
Napisano
Wg Pana diagnosty - zgodnie z umowami międzynarodowymi jak jest odpinany to ma być odpięty. Jak na stałe to zostawiasz tak jak jest.
Z ambasadą się nie śmiej bo czasami można ciekawe informacje otrzymać w 2 językach, wydrukować i potem funkcjonariuszowi ichniejszego ormo pokazać.
Np: słynne rondo w Mariborze, które podlega/nie podlega winietowaniu (w zależności od widzimisię ormowca słoweńskiego)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie