Skocz do zawartości
  • 0

Ryngraf wojskowy lub pocztowy

Flinkston

Pytanie

Napisano

Witam,
proszę o wszelkie info na temat znalezionego ryngrafu. Po stronie prostej pod spodem wspinka - po stronie zagietej gruby, ozdobny łańcuch, są też sześciokątne nakrętki. W prawej górnej części widnieje chyba data, jeszcze nie doczytałem.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wpisz w googlach ryngraf stahlhelm i masz, 1 wś na środku brakuje hałerka

http://www.google.pl/search?q=ryngraf+stahlhelm&safe=off&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=w-evU-TVJqWP7AbKsIGACA&ved=0CCAQsAQ&biw=1422&bih=761&dpr=0.9

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 12:18 29-06-2014
Napisano

Preußischer Ringkragen für Fahnenträger - graviert für Kriegervereinsfahne Parey an der Elbe

Goldfarbener Ringkragen ca. 160 x 110 mm - mehrteilig gearbeitet mit versilberter Auflage an Gliederkette ca. 600 mm

Der Kragen für Fahnenträger graviert für den Krieger- und Waffengefährten-Verein Parey in Original-Schachtel ca. 180 x 120 x 35 mm

Die Gravur lautet Dem Krieger und Waffengefährten Verein zu Parey von seinen inaktiven Mitgliedern" sowie 12 Namenszüge

Napisano

Pruski ryngraf dla Fahnenträger - grawerowane dla Stowarzyszenia Weteranów baner Parey nad Łabą
W kolorze złotym gorget około 160 x 110 mm - wieloczęściowy pracował z posrebrzanej edycji z łańcucha link ok 600mm
Obroża dla Fahnenträger grawerowane dla wojowników i towarzyszy Klubu Parey w oryginalnym pudełku 180 x 120 x 35 mm
Grawerowanie brzmi klubu wojowników i towarzyszy do Parey swoich nieaktywnych członków" i 12 monogramy

Napisano
Masz racje, dopiero teraz widzę że był krzyż a po druciku widzę że świeże pęknięcie. W środę zapierdzielam szukać, ale mam obawy że będzie głęboko. Jeśli krzyż to co to może być?
Napisano
Wzór pasuje do kombatanckiego stahlhelma, widziałem taki tylko, że zamiast tarczki był grawer. Tutaj mogli go przerobić dodając krzyż żelazny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie