sebi_ns Napisano 19 Czerwiec 2014 Autor Napisano 19 Czerwiec 2014 witam, niewiem czy to raportówka czy mapnik SS , znaleziony na strychu z czapkami SS i oficerkami.
Tomasz70 Napisano 20 Czerwiec 2014 Napisano 20 Czerwiec 2014 No to chyba masz świadomość, że tak naprawdę dostałeś to za darmo (a konkretnie, to o wiele więcej niż b a r d z o dobra cena). Gratulacje.
torba5 Napisano 20 Czerwiec 2014 Napisano 20 Czerwiec 2014 pięknie łyknięty badziew , z jakim rodowodem ? Tomasz ty sie czegoś nałykałeś
torba5 Napisano 20 Czerwiec 2014 Napisano 20 Czerwiec 2014 gratulacje ,czego ? było pytać przed nie po
torba5 Napisano 22 Czerwiec 2014 Napisano 22 Czerwiec 2014 ale tu nie ma czego gratulować bo to z oryginałem nie ma nic wspólnego ,sebi sobie łyknął badziew ty mu gratulujesz ,może teraz zrozumiesz ,no chyba że masz taką rewelacyjną kolekcję ,jak tak to gratuluję
Tomasz70 Napisano 20 Czerwiec 2014 Napisano 20 Czerwiec 2014 torba5 nie bardzo rozumiem sensu wypowiedzi i nie zamierzając dalej polemizować odpiszę - gratuluję sebi_ns" kawałka wyrwanej historii. Bo o to chodzi w tym naszym zakręconym hobby, niezależnie, czy to mundur polskiego żołnierza z 1939, pas czerwonoarmisty z 1941, hełm M1 z 1943, czy guzik SS-mana.
Tomasz70 Napisano 23 Czerwiec 2014 Napisano 23 Czerwiec 2014 Torba5, tak podejrzewałem, że „dryfujesz” w kierunku lewizny. Zwróciłem uwagę, że punca SS na skórze przy RZM-ce w odbiega krojem liter od znanych mi egzemplarzy, ale czy oprócz tego coś jeszcze wzbudziło Twoje wątpliwości? Jeśli mamy poruszać się w obszarze metaforyki, to daj argumenty, przekonaj mnie. Jeśli nie chcesz na forum (co jest uzasadnione, bo czytają to ludzie o różnych zamiarach), to pisz na priva. Przekonasz - przyznam publicznie rację. Błądzenie jest rzeczą ludzką i każdy może się pomylić, więc wal śmiało konkrety. Po to jest właśnie to forum. Z wyrazami szacunku,Pozdrawiam.
sebi_ns Napisano 23 Czerwiec 2014 Autor Napisano 23 Czerwiec 2014 Wszystko jest 1000 % oryginalne. Niby czemu mówisz ze to podróbki ?
Pytanie
sebi_ns
witam, niewiem czy to raportówka czy mapnik SS , znaleziony na strychu z czapkami SS i oficerkami.
38 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.