Skocz do zawartości

Fotografie Fallschirmjäger

Monsun

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No właśnie sprawdziłem i Ci sie książki pomyliły. Chodzi Ci o książke z serii Zołnierz i broń.
pzdr
  • Odpowiedzi 563
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
No i co? temat już zdechł?
Aha, dowódca 3FJD to ten z FG-42. To Generał Schimpf.
Macie jeszcze jakieś ciekawe fotki? Może jakieś fotki z zachodnich muzeów, przedstawiające manekiny FJ lub ekspozycje ze sprzętem FJ?
Napisano
Fajna jest pierwsza fotka (Zbonczyka) bo facet trzyma zdaje sie, MP36 Czyli legendarnego protoplaste MP38, MP38/40, MP40. Jest to na tyle zadko opisywany sprzet ze nawet aby w internecie cos znalesc na jego temat, trzeba byc swietym :)
No ale w sumie byl to prawie tylko prototyp :)
Napisano
Bjar, popieram Michalczewskiego - to jest raczej Tygrys a nie Pantera. Zdjęcie to wykonano podczas niemieckiej ofensywy w Ardenach. To zamieszczone przez Ciebie jest nieco ucięte (w oryginale był na nim bodajże motocyklista, któremu na tym Twoim zdjęciu wystaje tylko kawałek czapki). Jesli jesteś zainteresowany to pogrzebię w moich zbiorach i zeskanuję Ci całe zdjęcie - mam nawet zanotowane, z której dywizji są to spadochroniarze.

Pozdrawiam
Leuthen
Napisano
Przepraszam za odświeżanie :-) Mam nadzieję, że ta przysłana przeze mnie fotka jest lepsza od tej w wersji demo :-)

Pozdrawiam
Leuthen

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie