ZUBIKED Napisano 8 Czerwiec 2014 Autor Napisano 8 Czerwiec 2014 Proszę info odnośnie tego co zostało z bagnetu, jaki to model ale i bicia na pochwie wydaje sie ze jest przynależność półkowa ale nie jestem w stanie tego rozpracować
HU13ERT Napisano 8 Czerwiec 2014 Napisano 8 Czerwiec 2014 Przebitka chyba z 63 Pułku Piechoty (4 Górnośląski), 5 kompania, batalion z Opola.Pozdrawiam.H.
ZUBIKED Napisano 8 Czerwiec 2014 Autor Napisano 8 Czerwiec 2014 Proszę info odnośnie tego co zostało z bagnetu, jaki to model ale i bicia na pochwie wydaje sie ze jest przynależność półkowa ale nie jestem w stanie tego rozpracować
koń Napisano 8 Czerwiec 2014 Napisano 8 Czerwiec 2014 prawdopodobnie jest to bagnet pruski początki produkcji 1870.Po odzyskaniu przez Polskę niepodległości 1918 stosowany w wojsku Polskim.Wejdż na strone bagnety.
bert.F Napisano 8 Czerwiec 2014 Napisano 8 Czerwiec 2014 Witam,L pisanym kursywą to Landsturm- Bataillon, jak napisał bjar_1 festung Cosel
Pytanie
ZUBIKED
Proszę info odnośnie tego co zostało z bagnetu, jaki to model ale i bicia na pochwie wydaje sie ze jest przynależność półkowa ale nie jestem w stanie tego rozpracować
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.