ERWIN Napisano 7 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2014 http://www.luban.policja.gov.pl/www/index.cgi?strona=2014_05_28&numer=21Ujawnione militaria z okresu wojny Policjanci podczas kontroli drogowej ujawnili skorodowaną rurę przeciwpancerną i karabin pochodzące z czasów II wojny światowej. Przedmioty te na terenie miejscowości Świecie znalazł 27-letni pasjonat starych militariów. Funkcjonariusze z Komisariatu Policji w Leśnej w trakcie przeprowadzania rutynowej kontroli drogowej ujawnili w pojedzie 27-mężczyzny rurę przeciwpancerną o długości około 1 metra oraz karabin typu MOSIN produkcji radzieckiej. Przedmioty te pochodzą najprawdopodobniej z czasów drugiej wojny i zostały znalezione przy pomocy wykrywacza metalu przez mężczyznę, który jest pasjonatem sprzętu pochodzącego z czasów wojny. Policjanci zabezpieczyli te militaria i wyjaśniają okoliczności tej sprawy, przede wszystkim, czy w miejscu ich ujawnienia nie znajdują się inne przedmioty mogące stanowić zagrożenie. W związku z tym zdarzeniem ponownie apelujemy o zachowanie ostrożności w kontakcie z tego typu przedmiotami! Niewybuchy, broń z okresu II wojny światowej mogą być nadal niebezpieczne! W przypadku takiego znaleziska nie należy na własną rękę manipulować przy tym sprzęcie, przenosić go lub wykopywać. Najlepiej fakt ujawnienia takiego niebezpiecznego przedmiotu zgłosić niezwłocznie na Policję – na telefon alarmowy 112 lub 997, czy też poinformować Straż Miejską lub Straż Pożarną. nadkom. Dagmara Hołod ---------------------------------Nazwa pliku ze zdjęciem oryginalna ze strony policji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 7 Czerwiec 2014 Share Napisano 7 Czerwiec 2014 te debile nawet niewiedzą co rekwirują....dla nich wszystko to jest mosin albo mauser i wszystko jest niebezpieczne :Dw sumie manlicher prawie jak mosin to i to na m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 7 Czerwiec 2014 Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Rura przeciwpancerna normalnie wymiata :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Czerwiec 2014 Share Napisano 7 Czerwiec 2014 ...w trakcie przeprowadzania rutynowej kontroli drogowe..."Proszę paragraf na takie coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Czerwiec 2014 Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Dziennikarz niech zapyta rzecznika na jakiej podstawie zatrzymano samochód.Ja się pytam zawsze jak mnie kontrola zahaczy i widzę jak im czacha dymi by na szybko coś wymyślić - zgłoszenie o kradzieży itp... Nie drążę tematu bo wiem, że nie wygram - ale niech się przynajmniej trochę postarają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek722 Napisano 7 Czerwiec 2014 Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Też mnie kontrolowała Policja , Służby Graniczne , chcieli przeszukiwać auto moja mowa była zawsze krótka . Proszę sobie szukać , będziemy pisać protokół z przeszukania ! W razie jak coś uszkodzicie będziecie płacić . Bardzo szybko rezygnują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 8 Czerwiec 2014 Share Napisano 8 Czerwiec 2014 a co jak policja chce rzucic okiem do bagażnika??albo spr. trójkąt, gaśnicę, apteczkę i nie wiadomo co tam jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 lepiej od razu mówić, że nie masz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Pewnie właściciel planował zamach na omabe,a polska dzielna policja udaremniła go ;)Z ciekawości,czy grozi coś poważniejszego za posiadanie takich szrotów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVICIA Napisano 9 Czerwiec 2014 Share Napisano 9 Czerwiec 2014 moja wiedza na temat straży granicznej jest taka ,że nie każdy funkcjonariusz SG może to przeprowadzić , do tego są potrzebne uprawnienia , a nie każdy je ma . Ale w przypadku odmowy trzeba będzie czekać aż funkcjonariusz SG z takimi uprawnieniami się zjawi . A tak ogólnie w SG pracują naprawdę fajni ludzie , przynajmniej tam gdzie ja się zjawiam i lepiej być dla nich miłym - oni odpłacają tym samym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.