pawel_breslau Napisano 7 Czerwiec 2014 Autor Napisano 7 Czerwiec 2014 Witam. Wczoraj wpadła mi w ręce taka oto płachta. Czy ktoś z Was może ją zidentyfikować?Wygląda jak płachta austriacka lub pruska ale przyjrzyjcie jej się dokładnie :)
maciej23mj Napisano 10 Czerwiec 2014 Napisano 10 Czerwiec 2014 Tu masz węgierską, posiada bardzo podobne mocowanie na bagnet:) Myślę, że jest z lat 40-tych:)
banderas Napisano 7 Czerwiec 2014 Napisano 7 Czerwiec 2014 kolorem przypomina wyblakły erdbraun.http://odkrywca.pl/palatka-w-wojsku-polskim-w-1939-i-przed-,643917.html
Kriczer Napisano 7 Czerwiec 2014 Napisano 7 Czerwiec 2014 Przecież od razu widać,że nikt w tamtych czasach nie używał takiej kursywy."zacytuję Gratuluję."
snajper-s1 Napisano 10 Czerwiec 2014 Napisano 10 Czerwiec 2014 Węgierska całkiem inny krój, kamuflaż 38M, wspólne jedynie jajeczko i taśmy- spadek po CK armii, jak większość szpeju Honvedu z okresu 2 wś
Pytanie
pawel_breslau
Witam. Wczoraj wpadła mi w ręce taka oto płachta. Czy ktoś z Was może ją zidentyfikować?
Wygląda jak płachta austriacka lub pruska ale przyjrzyjcie jej się dokładnie :)
35 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.