lysy452 Napisano 25 Maj 2014 Autor Napisano 25 Maj 2014 jeśli zaś nie będzie to marka narzędziowa itp to czy może to być coś w rodzaju nieśmiertelnika ?
lysy452 Napisano 26 Maj 2014 Autor Napisano 26 Maj 2014 z jakiego jest okresu,skromnie w gogle na temat tego pułku bądź źle szukam...większość licznych była wybita w mosiądzu a ten w cynka-lu?
lysy452 Napisano 27 Maj 2014 Autor Napisano 27 Maj 2014 thx Luckey za pomoc ;-)Panowie może macie jeszcze jakieś luźne skojarzenia co do tego licznego" bo póki co Luckey założył hipotetycznie ze to licznyj znak,jest coś na początek :-)
Luckey13 Napisano 26 Maj 2014 Napisano 26 Maj 2014 O pułku jest trochę, ale większość po rusku niestety, pod hasłem Оренбургский 105-й пехотный полк.Jest też na ruskiej wikipedi, można w google translate wrzucić, pewnie bełkotu wyjdzie trochę, ale podstawowe info znajdziesz bez problemu.Sam mam dość nikłą wiedzę na ten temat, gdyż dopiero zacząłem się tym interesować, więc konkretnych info nie posiadam :)
lysy452 Napisano 25 Maj 2014 Autor Napisano 25 Maj 2014 jeśli zaś nie będzie to marka narzędziowa itp to czy może to być coś w rodzaju nieśmiertelnika ?
kindzal Napisano 30 Maj 2014 Napisano 30 Maj 2014 Niesmiertelnik ten mogl nalezec do Polaka. Krotka wzmianka ntt. ponizej:...służył w 105 Orenburskim Pułku Piechoty 27 DP w Wilnie. W 1914 dostał się do niewoli niemieckiej i przebywał w niej do końca I wojny światowej." ----------------------------------------------------------------A gdzie przebywal w tej niewoli to juz sam wiesz najlepiej;)
lysy452 Napisano 31 Maj 2014 Autor Napisano 31 Maj 2014 thx kindzal ,oczywiście ze ja to wiem i ty to wiesz.Pozdrawiam ;)
Pytanie
lysy452
jeśli zaś nie będzie to marka narzędziowa itp to czy może to być coś w rodzaju nieśmiertelnika ?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.