tiquet Napisano 24 Maj 2014 Autor Napisano 24 Maj 2014 WitamCzy ktoś wie co to za przetwornica oraz z jakich lat może pochodzić? Wojskowa?
RPS Napisano 25 Maj 2014 Napisano 25 Maj 2014 Też mam 3 różne niemieckie i nie udało mi się wydatować" i skojarzyć z określonym sprzętem.Z ruskimi jakoś łatwiej.Twoja wygląda na małą i aluminiową jak do odbiornika lotniczego.
ERWIN Napisano 25 Maj 2014 Napisano 25 Maj 2014 To jest przetwornica samolotowa używana przez Luftwaffe min. w Bf 109.
tiquet Napisano 24 Maj 2014 Autor Napisano 24 Maj 2014 WitamCzy ktoś wie co to za przetwornica oraz z jakich lat może pochodzić? Wojskowa?
technik Napisano 24 Maj 2014 Napisano 24 Maj 2014 Witam uprzejmie.To urządzenie to przetwornica maszynowa.Urządzenie stosowane do przetwarzania niskiego napięcia stałego[12 lub 24v] na wysokie napięcie stałe[200v].Technicznie rzecz biorąc to silnik i prądnica na jednej osi.Stosowało się takie urządzenia do zasilania radiostacji w napięcie anodowe do lat siedemdziesiątych w wojsku .Po wejściu przetwornic elektronicznych wysłano je do lamusa.Jeszcze stosowano przetwornice i prostowniki wibratorowe .ale to inna historia.Przesyłam pozdrowienia.Marek Szczepański
Woodhaven Napisano 26 Maj 2014 Napisano 26 Maj 2014 Czas na odpowiedź ....Nr Fl konkretnie przypisuje tą przetwornice do odpowiedniej kategorii - przyrządów pilotażowych, konkretnie jest to kurs motor.
Pytanie
tiquet
Witam
Czy ktoś wie co to za przetwornica oraz z jakich lat może pochodzić? Wojskowa?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.