Skocz do zawartości

wymiana sprzętu na coś lepszego

szopiczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam poszukiwaczy. Słuchajcie doradźcie mi. Chce wymienić sprzęt. Obecnie posiadam Maclean MCE-972 - i tu proszę bez komentarza :). Kupiłam go z zerowym doświadczeniem więc ...:)
Co byście polecili tak do 1500zł. Chciała bym szukać nim jakiś łusek, monet, biżuterii.....
Napisano
Czy waga detektora ma dla Ciebie znaczenie ? Jesli tak to napisz do jakiej wagi bedziemy szukac dla Ciebie detektora.Do szukania bizuterii szczegolnie cienkiej,zlotej lepiej sprawdzaja sie detektory pracujace na wyzszych czestotliwosciach .Jedna ze slabych stron takich detektorow jest slabsza dyskryminacja a wiec bedzie sie czesciej mylil przy okreslaniu co jest kolorem a co nie.Detektory pracujace na nizszej uniwersalnej czestotliwosci troche gorzej radza sobie z drobna bizuteria ,ale za to sa lepsze do szukania wiekszych przedmiotow i na ogol maja lepsza dyskryminacje od wysokoczestotliwosciowych.Od tych zasad sa tez wyjatki.
Istotny jest teren poszukiwan.Czy bedziesz szukala takze nad mozem ? Pytam bo jest to bardzo trudny teren dla pracy detektora wiec i nie kazdy sprzet bedzie sobie tutaj dobrze radzil.
Napisano
Waga nie ma dla mnie znaczenia. W końcu coś za coś.
Nad morzem nie przewiduje poszukiwań. Pochodzę z mazur tak więc tereny do przeszukania to lasy:)
Napisano
1.500 zł to taki nijaki budżet - za dużo na podstawowe sprzęty, za mało na coś naprawdę dobrego - dozbieraj kilka setek i zwróć uwagę na coś naprawdę porządnego, czyli przykładowo ARGO lub OPTIMĘ ze stajni Rutusa. Masz u nich jedne z najwyższych współczynników skuteczności do kosztu sprzętu w klasie sprzętu do 2.000zł.

Szczegółów o tych sprzętach poszukaj tu na forum lub idź na http://rutusowiec.com.pl/
Napisano
Nie zastanawiałam się nad tym czy ma byc to nowy sprzęt czy używany. Zapewne używany kupię w lepszej cenie. więc może skupmy się na używce. co do wyboru za ok 2 tysiaków-to i tak przekroczyłam budżet bo miał być sprzęt za tysiaka. Więc nie wiem czy udało by mi się skołować kolejne 500 zł.
Napisano
używane cibola, i wyżej, x-terra 505 lub 70, proxima 4.1 z cewkami cc i dd te detektory są dostępne w cenie do 1500 na innym portalu tematycznym: poszukiwanies........com
Każdy z nich jest dobry na monetki
  • 2 weeks later...
Napisano
Tak jak napisał poprzednik,potem jest dziura:) EuroAce sprzęt sprawdzony o dobrej opinii,lub Fisher F4 ,bo potem trza skoczyć z ceną w góre,i znów jest dylemat:)Tak jak napisał poprzednik,potem jest dziura:)pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie