Witam ponownie. Oto mój pierwszy znaleziony zapalnik :) Nie mam pojęcia od czego on jest, czy to niemiecki/rosyjski lub jeszcze inny. Był w fatalnym stanie ale po czyszczeniu teraz w miarę ładnie się prezentuje. Jest bardzo przeżarty ale w jednym miejscu (na dużym pierścieniu) wyraźnie widać numer 43".
Wymiary: Średnica tego wduszonego... hmm jakby przycisku na czubku: około 1,1 cm-1,2 cm. Średnica na samym czubku: około 2,2 cm-2,3 cm. Średnica dużego pierścienia: około 5 cm. Wysokość małego pierścienia: około 1 cm. Wysokość dużego pierścienia: około 1,5 cm.
Podobne są niemieckie D.RKZ-65 oraz Hbgr Z 35K. tyle, że czubki są inne.
Mam słaby aparat więc proszę o wyrozumiałość ale jak znajdę coś cennego to od razu kupuje porządny sprzęt :) Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam.
Pytanie
kuse
Witam ponownie.
Oto mój pierwszy znaleziony zapalnik :)
Nie mam pojęcia od czego on jest, czy to niemiecki/rosyjski lub jeszcze inny.
Był w fatalnym stanie ale po czyszczeniu teraz w miarę ładnie się prezentuje.
Jest bardzo przeżarty ale w jednym miejscu (na dużym pierścieniu) wyraźnie widać numer 43".
Wymiary:
Średnica tego wduszonego... hmm jakby przycisku na czubku: około 1,1 cm-1,2 cm.
Średnica na samym czubku: około 2,2 cm-2,3 cm.
Średnica dużego pierścienia: około 5 cm.
Wysokość małego pierścienia: około 1 cm.
Wysokość dużego pierścienia: około 1,5 cm.
Podobne są niemieckie D.RKZ-65 oraz Hbgr Z 35K. tyle, że czubki są inne.
Mam słaby aparat więc proszę o wyrozumiałość ale jak znajdę coś cennego to od razu kupuje porządny sprzęt :)
Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.