siobak Napisano 26 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2014 niedawno kupiłem ale bez polskiej instrukcji ,może to śmieszne ale mam problem z ustawieniem dyskryminacji dwa pasma akcept i rejestr ,klikam i do końca nie wiem czy dobrze zakodowało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 26 Kwiecień 2014 Share Napisano 26 Kwiecień 2014 Radziłbym zakupić instrukcję w języku polskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siobak Napisano 27 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2014 to możliwe aby na na kanale relikt i ustawach fabrycznych podciągnołem AC DC PG 5 groszy łapał na 25-27 cm w powietrzu ,to dobre osiągi czy coś nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf003 Napisano 29 Kwiecień 2014 Share Napisano 29 Kwiecień 2014 Dyskryminację w dfx najłatwiej ustawić funkcją lock edit"Wybierasz reject i jedziesz od -95 do np. -10 Przy -9 przestawiasz na accept i jedziesz do +95. Masz zaakceptowane wszystkie metale w przedziale wskazań od -9 do +95.Ważne abyś po ustawieniu dyskryminacji opuścił tryb Block Edit- każda zmiana w tym trybie powoduje zmianę ustawień dyskryminacji.Jak dyskryminacja jest ustawiona sprawdzisz w opcji edit. Przesuwanie pomiędzy numerami vdi pozwala sprawdzić co aktualnie jest accept a co reject. Wciśnięcie enter zmienia tu stan accept/reject tylko dla danego numeru vdi.Wiele czynników może mieć wpływ na zasięg detektora. 5 groszy na 27 cm dla dfx-a jest wydaje mi się dobrym wynikiem a przynajmniej bardzo zbliżonym do max. możliwości tego detektora.Tak, jak napisał Kol. Thomson- instrukcja obsługi w wypadku tego detektora to konieczność. Nie jest to detektor typu włącz i szukaj.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siobak Napisano 29 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2014 z dyskryminacją już się połapałem ,dopiero go poznaje sprzęt ale w brew pozorom (pomimo braku instrukcji PL) przeglądając wiele ustawień tych USA i od nas i fuul opinii... to ,prosty wykrywacz dla prostych ludzi i wymagający dla wymagających ludziczęść ustawień ustawiamy pod siebie" -to co stałe i się nie zmienia ,prędkość przemiatania ,tony... potem tylko to co chcemy szukać ,kolor ,metal lub coś po środku i tasę :-))) na miejscu przestawiamy tylko z AC DC PG w zależności od gleby , i po krzyku :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf003 Napisano 29 Kwiecień 2014 Share Napisano 29 Kwiecień 2014 Nooo to widzę że Kolega szybko ogarnął sprzęt. Gratuluję- mi się zeszło znacznie dłużej. Tak na poważnie,to nie zgodzę się z Kolegą odnośnie tego, co Kolega napisał. Ten wykrywacz naprawdę wymaga dobrego poznania i wielu godzin spędzonych w terenie. W przeciwnym wypadku pozostanie Kolega przy tych 27cm. na 5 groszy ;). Naprawdę zakup instrukcji do tego detektora to w moim odczuciu konieczność. Zrobi Kolega, jak będzie uważał.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raf003 Napisano 30 Kwiecień 2014 Share Napisano 30 Kwiecień 2014 Tak.Tyle że Kolega siobak pisał o zasięgu na te 5 groszy w powietrzu, a nie w gruncie, a jak wiadomo pomiedzy zasięgiem w powietrzu a tym w gruncie jest spora różnica nawet dla gleby piaszczystej.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 1 Maj 2014 Share Napisano 1 Maj 2014 Cześć. Skąd wiadomo? Z tym zasięgiem bywa rozmaicie. Generalnie wiadomym jest, że przy tego typu detektorach poszukiwania przeprowadza się w ośrodku do którego dostrajamy się. A, że dostroić DFX'a do poszukiwań w powietrzu raczej nie sposób, to i efekty mogą być rozmaite. Stety albo niestety grunt, w którym zalegają pewne rzeczy może rozczarowywać również pozytywnie. A sprawdzanie zasięgu w powietrzu ma sens iście armandzki".No chyba, że będziemy testować bramki z jakiegoś marketu.PozdroofkiIdeL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siobak Napisano 2 Maj 2014 Autor Share Napisano 2 Maj 2014 A robił ktoś takie porównywalne testy np 5gr ,na różnych gruntach, las ,pola, plaże, łąki .Aby sprawdzić max osiągi tego sprzętu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.