Skocz do zawartości

Rutus proxima czy da radę

nazgul

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
patrząc na ten temat http://odkrywca.pl/njaglebiej-zakopane-fanty-znalezione-rutusem-proxima,654321.html to na statyku 1,5m powinno coś pokazac...
jak masz pewność gdzie one są to sprawdz nic nie tracisz poza czasem chyba a jak nic nie będzie to poszukasz innego sprzetu
ja bym sprawdził proxime
Napisano
Jeżeli nie masz Proximy a chcesz ją kupić licząc ,że zobaczy te pojemniki to radzę jej do tego celu nie kupować.Natomiast jeśli ją już masz to żeby poszukiwania miały jakąś(małą) szansę powodzenia to tylko na sondach DD 29cm lub CC 29cm.
Ja bym stawiał na ramę.Koparka też się przyda ;)
Napisano
Ja nie jestem takim optymistą.Jeśli mówimy o 2m to Proxima jest bez szans.Obawiam się,że nawet Argo na DD 29cm lub CC 29cm może nie zobaczyć nawet grubego arkusza blachy np. 2x2m na głębokości 2m.
Kluczowy jest rodzaj gleby w jakim zalegają poszukiwane obiekty i jego wilgotność.Większe szanse powodzenia będzie miał odpowiednio wilgotny grunt co da większy zasięg rutusowi.Suchym upalnym latem zasięg w gruncie wyraźnie spadnie,ale też w mroźną zimę.
Napisano
Witam pojemniki są zakopane w lesie i były zakopywane w 44r na głebokość 1.5 do 2m .ale myślę że przez te lata przez erozje gleby i wymywanie to szacuje że są na około 1.30 max,a druga sprawa to pojemniki na amunicje i broń nie były małe dodam tylko że w 44r zostało zrzucone 20 ton amunicji i uzbrojenia w moim regionie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie