Skocz do zawartości
  • 0

bluza wehrmachtu?

kamilekss1989

Pytanie

Napisano

witam wszystkich... Mam prosbe do was abyscie pomogli mi zidentyfikowac te oto bluze, znalazlem ja dzis na strychu,niestety nie ma zadnych nr guzikow oznaczen czy czegos co pomogloby mi dowiedziec sie czegos wiecej o niej.Prosze was o pomoc z gory dziekuje.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
bluza jezst zielona tylko slabo to tu widac nie ma zadnych widocznych miejsc po naszywkach a po guzikach nie ma sladow nawet,pewnie to jakis badziew i tyle,bo zbyt piekne by to bylo zeby to jakas II wojenna byla.
Napisano

metki zadnej nie ma nigdzie za to w wewnetrznej kieszeni znalazlem takie cus takze zagadka rozwiazana:) dzieki za pomoc teraz tylko trzeba na tablice bluzke wrzucic:)cociaz nie wiem ile to w pl warte jest

Napisano

witam wszystkich... Mam prosbe do was abyscie pomogli mi zidentyfikowac te oto bluze, znalazlem ja dzis na strychu,niestety nie ma zadnych nr guzikow oznaczen czy czegos co pomogloby mi dowiedziec sie czegos wiecej o niej.Prosze was o pomoc z gory dziekuje.

Napisano
(...) teraz tylko trzeba na tablice bluzke wrzucic:)cociaz nie wiem ile to w pl warte jest (...)".
Sorry, ale nie licz więcej na moją pomoc :C . Pkt 6 regulaminu forum się kłania.
Napisano
Bardzo słabo widac,ale sugestia- może bluza MO. Skojarzyło mi się szycie górnych kieszeni.Zobacz na lewym rękawie czy nie ma śladu po naszywce. Pieczątki wewnątrz po lewej stronie.
Napisano
Na pewno nie jest to bluza Wehrmachtu. Trudno przy takich zdjęciach zidentyfikować ją jednoznacznie - podaj z jakiej tkaniny została wykonana (czy to coś w rodzaju wełny, drelich, czy może grubsze płótno, jak w pałatkach). Czy są ślady po guzikach / ile? Zamek błyskawiczny? Czy ma jakiekolwiek sygnatury, metki, pieczątki? Ślady po odprutych naszywkach?
Napisano
Wcale nie musi to być badziew :) i nie chcę Ci robić nadziei (bo zdjęcia są bardzo niewyraźne), ale teoretycznie wygląda bardzo podobnie do oficerskich kurtek mundurowych US Army z okresu II Wojny Światowej (porównaj np. z tym http://www.ebay.com/itm/WWII-US-ARMY-OFFICER-CHOCOLATE-BROWN-DRESS-UNIFORM-JACKET-WAR-DEPT-/221413432065 ). Daj lepsze zdjęcia, napisz ile jest dziurek po guzikach (z przodu!) i jaka jest podszewka (coś jak sztuczny jedwab, gładkie, z połyskiem?), czy ma dzielone plecy i ślad po metce krawieckiej na podszewce?
Wstępnie optuję właśnie za tym modelem i życzę sukcesu! Daj lepsze foty, najlepiej przy świetle dziennym i z detalami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie