Skocz do zawartości

Nalot na bagnecie

michaelos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ciemne plamy po zmywaku pozostaną. Najlepszy efekt uzyskasz czyszcząc na mokro papierem wodnym, gradacji 600-800, potem na sucho przelecieć delikatnie obrotową szczotką z cienkim włosiem stalowym.
Napisano
Odwrotnie. Właśnie wata stalowa, czy włóknina usunie tylko rdzawy nalot, pozostawiając pod spodem ciemny nalot. Jeśli nalot jest w miarę cienki, to usunie się go właśnie obróbką ścierną papierem. Rozumiem, że piszemy tu o sposobie w miarę skutecznego oczyszczenia z zachowaniem gładkiej powierzchni, bez operacji całkowicie usuwającej głębszą korozję z wżerów.
Napisano
Pytanie było tylko o nalot. Wżery już nie znikną (a trochę już się pojawiło). Można je tylko oczyścić, ustabilizować i zakonserwować). Oczywiście jeśli w grę nie wchodzi niszczące szlifowanie.
Napisano
w tym wypadku ja używam włókniny do matowienia powłoki lakierniczej są różne gradacje i chyba to najmniej inwazyjne bo szlifowanie itp ściera i odkształca kształt a włóknina usunie dość dobrze osad i korozje przy niemieckich oksydowanych to raczej nie ale tutaj ja bym tak zrobił
Napisano
tu jest powierzchniowy nalot to strychowiec można go też delikatnie szczotką na wiertarce przelecieć ale to wprawa i odpowiednia szczotka efekty jak ktoś umie rewelacja :)
  • 1 month later...
Napisano
Witam Panowie. Właśnie zakupiłem włokninę i tu moje kolejne pytanie czy po czyszczeniu ostrza można czymś to pokryć aby zabezpieczyć?
Napisano
ja bym oliwka do broni itp nasmarowal.lub oliwa do maszyn do mechanizmow woskow szkoda i trzymaj w suchym miejscu to nie zajdzie rdza najlepiej jak bys olej do broni od znajomego jakiegos np z woja zalatwil lub strzelnicy pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie