spetsnaz Napisano 27 Marzec 2014 Autor Napisano 27 Marzec 2014 Będę wdzięczny za identyfikację narzędzi
Luckey13 Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 To wszystko na 99% klucze rowerowe, a część z nich na 100%. Ten pierwszy od lewej to klucz do kontr piasty, ostatni chyba do kierownicy, przeznaczenia reszty mogę się tylko domyślać, biorąc pod uwagę, że są dość stare może służą np do rozbierania torpedo, tzn piasty starego typu(choć wciąż w modzie) z pedałowanym do tyłu" hamulcem?Nigdy nie rozbierałem, więc trudno mi powiedzieć czym się to rozbiera ;)Ew może do motoru/motoroweru, ale te to dla mnie już kompletna tabula rasa, nie wiem czy takie klucze mają zastosowanie w wyżej wymienionych machynach :)
Luckey13 Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 P.s.A, te szczypce, o ile kojarzę, bo szukać teraz mi się za bardzo nie chce(4 rano, a bezsenność robi swoje) do rozpinania ogniw łańcucha rowerowego służą, wcześniej ich nie zauważyłem, botna pierwszym zdjęciu ich nie ma.Co znaczy, że raczej wszystkie te przedmioty są specjalistycznymi narzędziami rowerowymi, bo zakładam, że całość pochodzi z jednego źródła.
m4sherman Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 Porównując klucze z leżącą obok zapalniczką sądzę że te klucze nie mają wiele wspólnego z rowerem/motocyklem - wielkość; rowerowe są mniejsze. Szczypce są raczej jak kombinerki - uniwersalne.
spetsnaz Napisano 30 Marzec 2014 Autor Napisano 30 Marzec 2014 Zastosowanie zdecydowanie wojskowe, numer 2 to klucz do zapalników RGM https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/beztytuu_copy578.jpg
m4sherman Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 Skoro jeden klucz został zidentyfikowany, to identyfikacja następnych chyba pójdzie już z górki bo pochodzenie już znane: rosyjskie.
fabis94 Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 Klucz na fotce nr 1 to klucz pazurkowy używany do dziś np.przy hydrantach przez straż, a i w rowerze piaste wkręcić:) Szczypce to pospolite kombinerki w starym wydaniu,chociaz identyczne występują na wyposażeniu hondy,czy suzuki w schowku na narzędzia:)
samter Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 Klucze pazurkowe do hydrantów są chyba trochę większe ?
spetsnaz Napisano 27 Marzec 2014 Autor Napisano 27 Marzec 2014 Będę wdzięczny za identyfikację narzędzi
Pytanie
spetsnaz
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.