Skocz do zawartości
  • 0

Klucze, nastawniki, szczypce

spetsnaz

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To wszystko na 99% klucze rowerowe, a część z nich na 100%. Ten pierwszy od lewej to klucz do kontr piasty, ostatni chyba do kierownicy, przeznaczenia reszty mogę się tylko domyślać, biorąc pod uwagę, że są dość stare może służą np do rozbierania torpedo, tzn piasty starego typu(choć wciąż w modzie) z pedałowanym do tyłu" hamulcem?
Nigdy nie rozbierałem, więc trudno mi powiedzieć czym się to rozbiera ;)
Ew może do motoru/motoroweru, ale te to dla mnie już kompletna tabula rasa, nie wiem czy takie klucze mają zastosowanie w wyżej wymienionych machynach :)
Napisano
P.s.
A, te szczypce, o ile kojarzę, bo szukać teraz mi się za bardzo nie chce(4 rano, a bezsenność robi swoje) do rozpinania ogniw łańcucha rowerowego służą, wcześniej ich nie zauważyłem, botna pierwszym zdjęciu ich nie ma.

Co znaczy, że raczej wszystkie te przedmioty są specjalistycznymi narzędziami rowerowymi, bo zakładam, że całość pochodzi z jednego źródła.
Napisano
Porównując klucze z leżącą obok zapalniczką sądzę że te klucze nie mają wiele wspólnego z rowerem/motocyklem - wielkość; rowerowe są mniejsze. Szczypce są raczej jak kombinerki - uniwersalne.
Napisano
Zastosowanie zdecydowanie wojskowe, numer 2 to klucz do zapalników RGM
https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/beztytuu_copy578.jpg
Napisano
Klucz na fotce nr 1 to klucz pazurkowy używany do dziś np.przy hydrantach przez straż, a i w rowerze piaste wkręcić:) Szczypce to pospolite kombinerki w starym wydaniu,chociaz identyczne występują na wyposażeniu hondy,czy suzuki w schowku na narzędzia:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie