P.D81 Napisano 16 Marzec 2014 Napisano 16 Marzec 2014 Witam. Koledzy znacie może tę firme i co uważanie o tym pinpointereze? http://allegro.pl/wykrywacz-metali-xpointer-jak-garrett-pro-pointer-i4053113286.html
VanWorden Napisano 16 Marzec 2014 Napisano 16 Marzec 2014 Renomowanej firmy"? Daj sobie spokój, to jakieś chińskie badziewie usiłujące kopiować kreta Garretta...PozdrawiamVW
alex_2013 Napisano 17 Marzec 2014 Napisano 17 Marzec 2014 jak na chińczyka niezły tylko jedno małe ale; jak mam oszczedzisz 100 zł w stosunku do oryginalnego garretta i zastanawiac sie kiedy sie wysypie, sorki. To bylby dobry pomysł jak by kosztował np 200zl. Bo i tak w chinach pewno kosztuje ze 20 zł
P.D81 Napisano 17 Marzec 2014 Autor Napisano 17 Marzec 2014 Być może , dlatego właśnie pytałem bo wydał się przyzwoity i w teście nawet wypadł lepiej niż garrett. (nie wiedomo na ile rzetelny był ten test) Dzieki koledzy za rade, pozostaje przy garrecie :)
cezar81 Napisano 25 Marzec 2014 Napisano 25 Marzec 2014 Czy ktoś z forumowiczów posiada już chińskie badziewie usiłujące kopiować kreta Garretta" jak to napisał VanWorden :)9 sztuk z aukcji już sprzedanych,pierwsze egzemplarze już pewnie dotarły i zostały użyte czy to dobry solidny sprzęt jest?
VanWorden Napisano 26 Marzec 2014 Napisano 26 Marzec 2014 Z pokorą piszę, że niewykluczam iż będę musiał zjeść swoje słowa o chińskim badziewiu" - dystrybutor poprosił mnie o przetestowanie tego kreta i przystał na mój warunek zapewnienia pełnej niezależności testu:D Obiecuję jak zwykle szczerze opisać swoje wrażenia:)PozdrawiamVW
cezar81 Napisano 26 Marzec 2014 Napisano 26 Marzec 2014 Kiedy będziesz posiadał testowy model xpointera kiedy będą wyniki testu?
Inventor Napisano 26 Marzec 2014 Napisano 26 Marzec 2014 Witam , zerknijciehttp://www.youtube.com/watch?v=cQizivRZtp0Też i tu była dyskusja owego modelu ,na drugiej stronie ,wypowiedział się sprzedawca.http://www.pasja-eksploracja.com/forum/sprzet-do-poszukiwan/xpointer-lepszy-od-propointer-garrett-a/Zdrowia
VanWorden Napisano 27 Marzec 2014 Napisano 27 Marzec 2014 cezar81 - myślę, że to kwestia tygodnia, dwóch. Postaram się go zestawić z kretem Garrettem i może nowym Whitesem, jeśli dotrze na czas. Całość damy pewnie w miesięczniku Poszukiwacze", ale obiecuję skrót na forum Odkrywcy" i Thesaurusa".PozdrawiamVW
fabis94 Napisano 28 Marzec 2014 Napisano 28 Marzec 2014 Witajcie, sam mam dylemat czy do kanarka dokupić sprzet wart 70% jego wartości... Oglądając jeden z testów na youtube coraz bardziej się zastanawiam nad tym kretem...+ zestaw do smyczy wart prawie 100pln w cenie kreta za 300,,, http://www.ebay.co.uk/itm/UK-stock-Xpointer-pin-pointer-metal-detector-ratio-alarm-BLACK-free-secure-kit-/261436619328?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&var=560321728527&hash=item3cded63a40
MFor Napisano 15 Kwiecień 2014 Napisano 15 Kwiecień 2014 Miałem zamiar przetestować Xpointera w celu porównania z moim Garrettem PP. Do sprzedawcy (rzekomego przedstawiciela producenta) z Ełku mam bardzo blisko, jednak otrzymałem odp. na email... ... W tej chwili sprzęt testowy jest wypożyczony, a reszta fabrycznie zapakowana.Jak będzie dostępny to postaram się pamiętać o Panu. ..." :(
cezar81 Napisano 16 Kwiecień 2014 Napisano 16 Kwiecień 2014 VanWorden minęło 20 dni czy testy już są?
cezar81 Napisano 30 Kwiecień 2014 Napisano 30 Kwiecień 2014 Cena tego Xpointera spadła o 19zł teraz koszt 380zł czyli bezkonkurencyjna do reszty , ale jak ma się do jakości wykonania i prawdziwego działania tego sprzętu.Czy któryś z użytkowników tego forum jest już jego posiadaczem i podzieli się opinią w porównaniu z Garrettem albo Noktą RS.Pytanie do kupujących bądź zalogowanych Czy w miesięczniku Poszukiwacze" lub na forum Thesaurus" są już obiecane testy Xpointera które obiecał przeprowadzić VanVorden.
VanWorden Napisano 2 Maj 2014 Napisano 2 Maj 2014 Nie, nie ma. Mam już White's TRX ale czekam wciąż na Xpointera. Test opublikujemy pewnie w nr 14 miesięcznika Poszukiwacze"PozdrawiamVW
Cpt.Nemo Napisano 20 Maj 2014 Napisano 20 Maj 2014 O to juz ze dwa miesiace czekasz?Widocznie sprzedawca nie taki pewny siebie jak w mailach :)
VanWorden Napisano 20 Maj 2014 Napisano 20 Maj 2014 No faktycznie coś długo czekam na Xpointera:)) Za to wyprowadziłem wczoraj krecika Whitesa na plażowy spacer i nieco potestowałem. Testy odbyły się na typowej plaży odpływowej, słonej i zmineralizowanej jak jak jasna cholera, na której nawet Sovereigny miały czasem problemy ;-) Rezultaty są bardzo zadowalające - na maksymalnym ustawieniu czułości kret pracował bez problemu wśród kamieni, oczywiście po dostrojeniu do gruntu, które trwa ułamek sekundy. W wodzie i mokrym piasku trzeba było zejść z czułością o połowę, co i tak jest świetnym wynikiem biorąc pod uwagę naprawdę wyjątkowy zasięg tego kreta. Testy ziemne już w weekend. PozdrawiamVW
fabis94 Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Witam ,własnie dzisiaj otrzymałem przesyłke z Xpointerem firmy Deteknix.Sprzet jak i wszystkie wyprodukowany w wiadomym kraju opatrzony znakiem CE (china eksport)krzykaczą przypominam że komputer i telefon ,z których tak bardzo są zadowoleni pochodzą z tego samego kraju.w zestawie futerał ,bateria pierścień i smycz czyli gadżety ,za które konkurencja chce dodatkowe pieniądze. 4 tryby czułosci, dioda led do świecenia i sygnalizacji stanu baterii, 3 tryby pracy,dzwięk,wibracja, i dzwięk z wibracją.Wszystko solidne ,dobrze oprawione trzyma sie razem.Testy w powietrzu są róznie postrzegane,jedyne co mogę powiedzieć widzi w drewnie elementy nośne znajdujące się pod blatem stołu przy ,którym obecnie siedzę.Na jednym z zagranicznych for ktoś napisał ,że to Minelab pro-find bez nalepki. Pierwsze wrażenia pozytywne:)Sprzęt kupiony w Niemczech z przesyłką do Uk 4 dni:) pzdr
adamtyc Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Ja swojego kupiłem 2 tygodnie temu i kilka razy w terenie już był. Po ustawieniu odpowiedniej czułości i metody sygnalizacji jest gotowy do pracy ,nawet po wymianie baterii pamięta ustawienia. Szukałem takiego z którym wykrywacz nie będzie się kłócił i ten właśnie dobrze współpracuje ,nawet gdyby trochę popiskiwał można zmniejszyć czułość. Praca i odczucia dobre ,a co dalej to zobaczymy.
cezar81 Napisano 23 Maj 2014 Napisano 23 Maj 2014 Viking już posiada właśnie zamówiłem cena z dostawą 725 zł trochę dużo ale tak się cenią za najlepszego kreta
melchior71 Napisano 16 Lipiec 2014 Napisano 16 Lipiec 2014 Witam.Parę dni temu widziałem w akcji Pro pointera garrett no i się zachciało ;) więc z braku kasy przedwczoraj przyszła przesyłka z Xpointerem (tańszy o 120 zł od Garrett-a) Na sucho - jestem bardzo zadowolony .łatwa obsługa fajna obudowa.Zobaczymy jak w terenie ale myślę że nie odstępuje od propointera .
Klucznik Napisano 23 Lipiec 2014 Napisano 23 Lipiec 2014 A za 30 zl kupisz w Polsce ,moze troche slabszy ale wybierze w kupce piasku monete sygnalem akustycznym i dioda.Nawet chodze z takim bo nie zalezy mi na szpanie.A jest to najzwyklejszy lokalizator kabli w scianie.K. z K.
MarekDys Napisano 23 Lipiec 2014 Napisano 23 Lipiec 2014 Witam wszystkich kopiacych,tez zastanawialem sie nad tymi wynalazkami za 500, 300 czy nawet za 30 pln, ale wkurza mnie ze musze chodzic obladowany nawet 0,5 kg dodatkowym sprzetem !!!Jak do tej pory to radze sobie zmiejszajac czulosc o 3 - 4 kreski i po 2-och ruchach rozgarniecia ziemi butem i 1 garsci ziemi mam znajdke i 500 lub 300 lub 30 pln w zaoszczedzone ;)Taki to moj mały trick .
melchior71 Napisano 4 Sierpień 2014 Napisano 4 Sierpień 2014 Tak - taki za 30 zł to już mam no i co - jak nie trafisz w punkt 2,5 cm to możesz se szukać ;) Już to przerabiałem . X pointera testowałem na plaży .Można by pokusić się o stwierdzenie że w niektórych przypadkach miałem fancik w dłoni szybciej od gościa z kubkiem z siatki. Średnio 5-10 sekund. Jestem bardzo zadowolony bo i bateria wytrzymała całkiem sporo, więc nie mam ochoty wracać do wynalazku za 30 zł mimo że trochę go przerobiłem i działa lepiej niż jak był w oryginale.
MarekDys Napisano 6 Sierpień 2014 Napisano 6 Sierpień 2014 @ melchior71 Oj, widze ze to jakas ukryta reklama , Xpoin.... czyzby sprzedaż spadla ?nie wiem czy czytales kolego mój post : Jak do tej pory to radze sobie tak, po sprawdzeniu ze znajdka jest już wykopana z dziury, zmiejszajac czulosc o 3 - 4 kreski i namierzam ja ponownie i po 2-och ruchach czyli rozgarniecia ziemi butem i ponownym namierzeniu i 1 garsci ziemi mam znajdke i 800, 500, 300, 150 lub 30 pln mam zaoszczedzone ;) "A ze to trwalo 15 czy 20 sekund dluzej to chyba ten sposób jest wart tej ceny :)))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.