sebson Napisano 12 Marzec 2014 Autor Share Napisano 12 Marzec 2014 Witam szanowne grono czy ma ktos jakies informacje na temat działan lotnictwa radzieckiego ewentualnych strat,zestrzelen w okolicach Włostowa, Okaliny,Malice,Meczyce za kazdą informacje bede wdzieczny pozdrawiam Sebson. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebson Napisano 12 Marzec 2014 Autor Share Napisano 12 Marzec 2014 Nadwojciechu licze na Twoja pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piters Napisano 14 Marzec 2014 Share Napisano 14 Marzec 2014 Załóżmy, że ktoś coś wie :DPodstawy są tutaj: http://dws.org.pl/viewtopic.php?f=2&t=132000&sid=f0564037d984f6e8275f3f14a41b8f20&start=0Jeśli to mało, skorzystaj z instrukcji wysłanej ci właśnie na priv. Swoją drogą, mogłeś sobie wybrać mniej ruchliwy rejon, cokolwiek tam masz, byłoby łatwiej zidentyfikować :DA tak w ogóle, piszę dzięki Nadwojciechowi, który wskazał mi ten wątek polecając. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirRaf Napisano 14 Marzec 2014 Share Napisano 14 Marzec 2014 Witam kolegów przyłacze sie, chodzi dokładniej o Malice Męczennice, przebiegała tam linia frontu w 44, z linka który kolega podesłał wyczytałem tylko o He 111 który był gdzieś prawdopodobnie w okolicach opatowa, i raczej nie o niego chodzi, chodzi o maszyny radzieckie, prawdopodobnie ił 2 w tej okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 14 Marzec 2014 Share Napisano 14 Marzec 2014 sebson, trochę to trwało ale najlepszy fachowiec w temacie postara Ci się pomóc jak widać. Trzymam kciuki bo te okolicę również mnie bardzo interesują tyle że na razie utknąłem z tematem na zachód od Opatowa i na razie brakuję mi czasu żeby to ruszyć dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirRaf Napisano 14 Marzec 2014 Share Napisano 14 Marzec 2014 Bardzo liczymy na kolegę, ponieważ nie wiemy co zrobić, wysłałem koledze sebsonowi foty podzieli się z tobą Nadwojciechu na pewno historią ale na prv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebson Napisano 15 Marzec 2014 Autor Share Napisano 15 Marzec 2014 Nadwojciechu wysłałem wiadomosc na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 15 Marzec 2014 Share Napisano 15 Marzec 2014 sebson... według życzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piters Napisano 15 Marzec 2014 Share Napisano 15 Marzec 2014 :D to ja jeszcze uzupełnię - kontakt ze mną nie przez PW, bo w bazie forum jest chyba mój stary mail i nie wiem, czy dojdzie, tylko bezpośrednio na nowy mail, który ci wysłałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 15 Marzec 2014 Share Napisano 15 Marzec 2014 Sebson, myślę że temat damy radę załatwić jak trzeba.Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebson Napisano 15 Marzec 2014 Autor Share Napisano 15 Marzec 2014 kol.piters niestety nie otrzymałem od Ciebie żadnej wiadomosci na priv spróbuj moze jeszcze raz bo nie wiem gdzie podesłac fotki.Ps.tyfus wielkie dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 15 Marzec 2014 Share Napisano 15 Marzec 2014 Info ode mnie dotarło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebson Napisano 15 Marzec 2014 Autor Share Napisano 15 Marzec 2014 Tak Nadwojciechu od Ciebie dotarło zdążyłem już opisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piters Napisano 15 Marzec 2014 Share Napisano 15 Marzec 2014 Coś widocznie nie zadziałało :( Dostałem od Nadwojciecha twojego maila i wysłałem info na niego. Doszedł, mam nadzieję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didi Napisano 15 Marzec 2014 Share Napisano 15 Marzec 2014 To jest jakiś temat czy to skrzynka kontaktowa? Panowie. Priv PW itp. nie do tego służy forum. Podzielcie się informacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirRaf Napisano 15 Marzec 2014 Share Napisano 15 Marzec 2014 jak się wszystko wyjaśni to się podzielimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1993stefan Napisano 16 Marzec 2014 Share Napisano 16 Marzec 2014 no panowie czekam na jakiś ruch :_) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 17 Marzec 2014 Share Napisano 17 Marzec 2014 Witam!!!Kiedyś miałem informację o tym Heinklu ... tak sądzę :) Dziadzio pokazał to miejsce mojemu bratu z 15 lat temu i na następny dzień byłem tam ale bez pomocy technicznych. Z relacji dziadzi był to niemiecki dwusilnikowiec i chyba nawet Heinkel padło z jego ust :) Byłem tam ostatnio żeby sobie przypomnieć teren, rozpoznać i pospacerować ale było to w zimie i już nie miałem pewności. Rejon na wschód od Opatowa. P.S. Taka ciekawostka. Kolega Piters na dws podaje nazwę Adamów jako miejsce zestrzelenia Heinkla a tak się nazywa pierwsza wioska na wschód od Opatowa :) Sądzę jednak że Niemiec podałby Opatów bo wioska to mała i mało zacna (mam nadzieję że nie ma tu nikogo z Adamowa ) :)Z poważaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 17 Marzec 2014 Share Napisano 17 Marzec 2014 To nie ten Heinkel i nie ten Adamów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotsen5 Napisano 19 Marzec 2014 Share Napisano 19 Marzec 2014 Chłop nogi z du... powyrywa jak mu ten sad podkopiecie, dobrze że przeszedłem się i dołki zasypałem za tym młodym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 19 Marzec 2014 Share Napisano 19 Marzec 2014 Witam!!!Czy szanowny kolega Piters ma jakieś dane na temat dwusilnikowca o którym napisałem?? :)Z poważaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piters Napisano 19 Marzec 2014 Share Napisano 19 Marzec 2014 Tak od strzału to raczej nic tam nie widzę (jeżeli chodzi o He 111). Natomiast na kopanie w zasobach chwilowo nie mam czasu - na wschód od od Opatowa wraków będzie sporo.Zresztą, dane które przedstawiłeś nie są zbyt mocne. Z całym szacunkiem do dziadka, ale do takich ustaleń nie wiadomo na czym opartych trzeba podchodzić ostrożnie. Zrobimy tak: spróbuj się dowiedzieć co to za samolot plus jakieś szczegóły dotyczące zdarzenia (czy na pewno niemiecki, kiedy to mniej więcej było, co mu się stało) a wtedy ja pogrzebię za resztą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirRaf Napisano 29 Marzec 2014 Share Napisano 29 Marzec 2014 Witam koledzy i ruszyło się coś w temacie więcej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirRaf Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Kolego Nadwojciechu i kolego piters czy ruszymy coś z tematem?? bo wszystko ucichło moze jakaś mała wizja lokalna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piters Napisano 10 Kwiecień 2014 Share Napisano 10 Kwiecień 2014 A dowiedziałeś się czegoś więcej o domniemanym He 111? Czy chodzi o samolot sowiecki - kto prowadzi ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.